Wysłany: Czw Gru 13, 2012 11:14 [R420] Środkowa dmuchawa na konsoli - buntuje się
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Hej (tak to znowu ja ). Kiedyś już o tym pisałem ale nie mogę swojego tematu znaleźć xD
Mianowicie ogrzewanie działa sprawnie, chcę ciepłe to zewsząd leci ciepłe, chcę zimne to też działa, ale niestety z tej środkowej kratki na konsoli, gdzie można ustawić zamknięte/otwarte (biały i niebieski ludzik) ciągle leci zimne powietrze. Fajna sprawa na lato, zimą nie polecam Bez znaczenia jest czy ludzik jest biały czy niebieski (otwarte czy zamknięte) ciągle tam leci powietrze zimne, czy mam ustawione pokrętło na szyby, czy na dmuchanie do kabiny (ciepłe) to i tak leci zimne.Czytałem coś o jakiejś lince, ale nie wiem jak się do niej dobrać i gdzie jej szukać. Od tej strony z której wymienia się filtr kabinowy ? Ja niestety po odkręceniu schowka moge tylko wyciągnąć filtr, bo cała reszta jest zabudowana tapicerką. Może jakoś od dołu auta ?
Poprosiłbym o maksymalne wskazówki jak się tam dostać i jak to naprawić.
wkladasz glowe pod schowek (nie demontujac go) i za lewa dolna sruba mocujaca schowek jest mala wajcha (u mnie zolta) i na niej linka. odpinasz linke, przesuwasz wajche maksymalnie i zakladasz linke spowrotem. na lato robisz to samo ale w druga strone tzn linke odpinasz i wajche na maksa w druga strone. po prostu przlacznik z ludzikiem nie ma pelnego zakresu wajchy i zawsze mozna by dalej zamknac, lub dalej otworzyc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum