Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Hej.
W końcu odkryłem co jest przyczyną słabego światła w moim aucie. Pozycyjne są już na wykończeniu i ledwo co świecą, prawa szczególnie.
postanowiłem, że kupię sobie: http://allegro.pl/postojo...2875771145.html
ale teraz nie wiem jaki typ musi być, bo ten z aukcji jest na wcisk, co sugeruje mi że jest też na wkręt.
Myślałem też nad bluevision w5w, ale ledy jakoś bardziej mnie przekonują.
Te z allegro będą pasowały zamiast starych pozycyjnych?
Bluevision nie kupuj, tylko straciłem na to 70zł, mijania spaliły się po 9 i 10miesiacach, jedna pozycja podobnie, 2gą sam wywaliłem... o efekcie ksenon albo jaśniejszym świetle też można pomarzyć...
Ja używam bluevisionów i nie narzekam ... ale nie zakładałem, że pojeżdże na nich kilka lat .. każda żarówka "wzmocniona" działa krócej od zwykłej ... z moich obserwacji wystarczają na przebieg ok 20kkm (częste zapalanie skraca ich żywotność) .. a co do ilości i barwy światłą, to nie jest to +50% ... ale różnica w porównaniu do standardowych żarówek philipsa jest widoczna. Postojówki bluevision podlegają tym samym prawom, ale też ich barwa światła jest dużo "bielsza" niż zwykłych W5W.
Jeśli chodzi o diody, to ich problemem jest często jakość wykonania ... jak sie dobrze trafi to będą działać, a jak nie, to padną po miesiącu. A i zwróciłbym uwagę na to, że żarówka ma bardzo szeroki kąt świecenia (można przyjąć, że dookólny) a diody czesto świecą kierunkowo i nie do każdego reflektora podejdą. Jak już to bym wybrał te:
nom kupie te ledy, kit tam to wydatek wielki nie jest to nawet jak się przepalą można nowe kupić Ciekawe czy w jakimś normalnym sklepie tez je dostane, a nie tylko przez neta.
Zdam relacje jak zamontuję jak to wygląda
@EDIT
dobra nie ma nigdzie w sklepach to już zamówiłem przez allegro i tylko czekać aż przyjdą.
na pomarańczowo stare świecą, pokazałem jak słabe były
Kazda zwykla zarowa daje poswiate pomaranczowa, a jak zalozyles LED czy SMD to wiadomo ze jest ladna biel. Nie wynika to ze tamte byly slabe, przy takiej malej mocy zwykla zarowa tak swieci.
i dalej uwazam ze nie zmieni to widocznosci w nocy przy mijania
ja zawsze kupowałem takie ale po jakimś czasie się przepalały i nadtapiała się trochę ta oprawka plastikowa w miejscu gdzie zaznaczyłem na żółto ale czemu tak się działo?
teraz już mam zwykłe postojówki założone
e mądre głowy, czemu u mnie się tak dzieje z tymi diodami?
u mnie tez tak sie dzialo ale ja kupowalem takie z allegro za 4,50 to sie nie dziwie. jesli tez kupowales takie byle co, to juz masz odpowiedz.
ostatnio kumpel pokazywal mi w sklepie dwie listwy led, jedna gowna za 19zl za metr, druga jakas tam firmowa za 69, obydwie chodzily przez dwa lata, na tym samym transformatorze. roznice widac golym okiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum