Wysłany: Pon Sie 18, 2008 21:16 [R620] Szarpanie przy wkręcaniu się na obroty
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich:) Mam poważny problem:( mam roverka 620ti od 2 tyg. (mó wymażony) i problem jest tego rodzaju : gdy go rozpędzam powoli dodając gazu jest wszystko oki na wszystkich biegach ale jeśli dodam mu do oporu gazu to na wszystkich biegach gdzieś od 4tys. obr.min zaczyna szrpać ,znaczy wygląda to tak szarpnie, idzie dalej po jakiejś sekundzie lub dwóch znowu szarpnie i tak do pełnych obrotów w odstepach szarpie:( bardzo proszę o radę co mogę mieć zepsute? Ślicznie dziękuję i z niecierpliwością czekam na odpowiedż-Pozdrawiam wszystkich
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 24, 2011 00:19, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 21:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po pierwsze to nie przeczytałeś zasad naszego forum i poszczególnych kącików - jeśli masz problem z autkiem trzeba skorzystać z kącika "Usterki i poraty techniczne" i odpowiednio sformatować tytuł - już to zrobiłem, a zasady masz tu:
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15017
Dodaj jeszcze rocznika auta w tytule używając opcji "Edytuj" przy pierwszym poście.
A teraz do rzeczy.
Ja bym na Twoim miejscu zaczął od sprawdzenia przewodów paliwowych i pompy paliwa, bo jak dla mnie to ona nie trzyma ciśnienia, a im wyższe obroty tym bardziej to potrzebne.
Sprawdziłbym też układ zapłonowy (kopułkę, palec, świece, przewody) - koszty bardzo niewielkie, a będziesz miał spokój na długo.
Dodatkowo poszukaj postów o silniku serii T 2.0 turbo, bo był montowany nei tylko w 620 ti, ale również w 220 ti i 820 ti.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
To sprawdzaj filtr paliwa, przewody paliwowe, pompę paliwa.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum