Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 07:28 [R75] Sonda lambda
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
witam
zakupiłem sondę i chciałbym ją wymienić! Chodzi o to, że jeżeli wiem, która sonda ma "defekt" to wystarczy, że ją wymienię i gotowe czy są jeszcze potrzebne jakieś "komputerowe strojenia" po wymianie???
Ostatnio zmieniony przez apples Czw Cze 09, 2011 16:30, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 07:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy wiecie ile jest sond lambda w 2.5v6 i czy moglibyście wskazać mi ich położenie? Na kompie wskazało mi błąd sondy lambda (P0151). Wydaje mi się, że muszę ją wymienić ale nawet nie mam pojęcia gdzie ona się znajduje
Witam
Dorzucę się do teamatu :
Po sprawdzeniu auta programem do diagnostyki, wyszło m itakie coś :
P0135 Obwód Nagrzewania sondy lambda (blok cyl1, czujnik 1 )
P0155 Obwód Nagrzewania sondy lambda (blok cyl2, czujnik 1 ),
Doczytałem , że chodzi o "grzałkę sondy" i należy wymienić sondy ?
Mam auto rocznik 99, więc mam tylko 2 sondy? (bo podobno były montowane 3 dopiero od 2000 roku ? Bo nie umiałem znaleść sondy za katalizatorem.
Mało tego jedna sonda jest , a druga ma urwany przewód , a nie świeci mi się "check"
Tu widok od przodu auta : Pytanie, co to za miejsce obok sondy? Wpust do dodatkowej sondy???
No i widok w miejscu, gdzie oba kolektory schodzą się w jedną rurę :
Jaką sondę zastosować? Kupię od razu nowe 2 sztuki , tylko nie wiem gdzie jest wtyczka tylnej sondy, bo od dołu nic nie widziałem..
Proszę odpowiedzieć tutaj, niebardzo mam możliwości przeszukiwać całe forum w szukaniu odpowiedniej sondy....
[ Dodano: Wto Sty 22, 2013 18:59 ]
pomoże ktoś w wyżej opisanym problemie
[ Dodano: Sob Mar 23, 2013 22:05 ]
Może mi ktoś pomóc w temacie ?
Mam już odpowiednią sondę kupioną, chciałbym ją wymienić, tylko na Boga, nie wiem gdzie w ogóle szukać wtyczki do której podpiać tę tylną sondę lambda... Na zdjęciu widać, że kable z niej są odcięte/oderwane...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum