Wysłany: Nie Mar 07, 2010 22:53 [R75] Kostka elektryczna wentylatora chłodnicy
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Przy okazji uszczelniania chodnicy powietrza zauważyłem, że mam przetarty brązowy gruby przewód od zasilania wentylatora chłodnicy (co dziwne przetarł się drugi raz w tym samym miejscu)
Czy jest możliwość dokupienia takiej samej nowej kostki? ponieważ kabel przetarł się tuż za kostką i lutowanie w tym miejscu jest niemożliwe, a nie chciałbym łączyć wszystkich kabli na stałe bo potem może być problem.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 23:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 22:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Rozepnij kostkę i zobacz czy nie można wyciągnąć styku od uszkodzonego przewodu. Jak nie jest zalany to powinien wyjść. Dalej to już sobie poradzisz
W najgorszym wypadku zmostkujesz przewody.
pozdro
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc odświeżę ten...
Przy okazji wymiany chłodnicy i wentylatora okazało się ze nie mam kostki o której na początku wspomniał kris-tofer, a zamiast tego mam wszystko poskręcane i zaizolowane co niezbyt mi się podoba.
I tutaj moje pytania:
Czy komplet kostek z każdego innego auta będzie pasował ?
Czy obie kostki powinny być podłączone?
(zasugerowałem się iksem narysowanym na jednej z wtyczek)
dokup sobie w sklepie dwie kostki jedna dwu pinowa druga cztery albo trzy pinowa nie pamietam dokladnie wsowki meskie i zenskie i poskladaj to wszystko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum