Wysłany: Sro Sie 17, 2011 10:42 [R420] Wymiana pompki spryskiwacza
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam, żeby wyjąć pompkę spryskiwacza, to trzeba wyjmować cały zbiornik? Jeśli nie to czy ona jest wciskana, przykręcona?
Od jakiego auta, oprócz Roverka będzie nadawała się taka pompa?
Ostatnio zmieniony przez szoso Sro Sie 17, 2011 10:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 17, 2011 10:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pompka jest wciskana w zbiorniczek, raczej nie trzeba go wyjmować jak patrzyłem
dzisiaj wymieniam u siebie, zamówiłem pompkę od Citroena
jak przyjdzie i będzie pasować to podam ci nr części i sobie kupisz
kostka na bank nie będzie pasować więc trzeba zrobić na wsuwki lub kostkę ze szrotu załatwić
hej, odświerzę bo pamiętam, że kiedyś był cały temat o tym, ale nie mogę znaleźć
Potrzebuję info jakie ciśnienie daje orig pompa spryskiwacza w r400 ?
Właśnie u mnie słabo to działa i postanowiłem zmienić na mgiełki, ale właśnie z lepszą pompką, ewentualnie zacząć od wymiany pompki.
Dodam, że wszelkie zabrudzenia i szczelności już posprawdzałem
Po prostu mgłowe będą "skuteczniejsze" - tak myślę
No i powiedzcie jeszcze jeśli możecie jakie napięcie ma pompeczka oryginalna jeśli można wiedzieć
Raczej wszystkie modele powinny dać się włożyć i spasować w miejsce oryginalnej czy jest duża różnica ? Osobiście poszukam jeszcze na alle...
Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum