Wysłany: Nie Lut 03, 2013 17:38 [r200] wysprzegla po chwili
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam pojawil sie nowy objaw zgrzyt przy wrzucaniu wstecznego i minimalnie ciezej wchodza biegi,jak przytrzymam chwilke dluzej sprzeglo ustepuje problem rowniez i szarpanie o ktorym wczesniej pisalem.W czym moze byc problem tak jak by nie wysprzeglalo do konca,Linka jest z samoregulatorem moze to w niej lezy problem,podlozyc cos pod nia?Co moge jeszcze brac pod uwage?Dodam ze przy wciskaniu sprzegla slysze stukanie tak jak by ta linka stukala o cos.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 03, 2013 17:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie jest to taki dzwiek jak mowie,przy szybkim wciskaniu linka o cos stuka,musze to wyszukac.Innych dzwiekow brak,dzwiek konczacej sie tarczy mailem w poprzednim aucie byl to szelest po wcisnieciu sprzegla.Skrzynia jest zalana olejem 75w90 czy on nadaje sie do tych skrzyni?
W czym moze byc problem tak jak by nie wysprzeglalo do konca,Linka jest z samoregulatorem moze to w niej lezy problem,podlozyc cos pod nia?
ja podłożyłem 5cm podkładek i nic to nie dało (linka z samoregulatorem), biegi mi przestały całkiem wchodzić po paru km jazdy, auto odstawiłem do mechanika i czekam na diagnozę
To daj znac co to bylo,a cow ogole moge obstawiac,sprzeglo nowe dopiero zalozone,linke tez odpada jezeli nie ma sensu podkladac,moze ten olej 75w90 napewno jest go troche za duzo.
[ Dodano: Pon Lut 04, 2013 13:30 ]
Z rana nie ma problemow,pojawiaja sie dopiero po zagrzaniu silnika,zgrzyt przy wstecznym,szarpanie i minimalnie ciezej wszystkie i tak jak mowilem sprzeglo dluzej przytrzyma normalnie wszystko olej?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum