Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Mam takie pytanko. Dziwne to trochę no ale prawdziwe
Gdy jest zimny silnik, sprzęgło się nie ślizga. Gdy silnik się rozgrzeje i jest już ciepły ślizga się. Pewnie do wymiany jest docisk, tarcza i łożysko. Czy wystarczy to wymienić ? Czy do tego dwumasę dołożyć ? Jak uważacie i co myślicie o tym ? Czy możliwe, że na zimnym się nie ślizga i dlaczego ? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 30, 2010 00:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 18:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 18:56
se7en86, moim zdaniem to gdzieś Ci olej chlapie na sprzęgło. Spotkałem się z takim przypadkiem w jednym dieslu. Był wyciek z wałka, bo uszczelniacz się wysrał. Zimny nie ślizgał się, po kilku km ślizgał i potem jak się więcej przejechało to przestawało troche.
[ Dodano: Sro Lut 24, 2010 18:56 ]
Ale jakby na to nie patrzeć, trzeba skrzynie zwalać. Także najlepiej się zaopatrzyć w zestaw sprzęgło i wysprzęglik. Stan dwumasu trzeba ocenić po rozebraniu.
No to tak zrobię. Patrzyłem na allegro u Tomeigo komplet jest za 745 zł. Dobra to cena czy da się coś taniej dobrać ? Sprzęgło National ( chyba ) i wysprzęglik chyba od LandRoverka wolę, tylko nie mogę tego znaleźć nigdzie. Sprzęgło tak, tylko wysprzęglika nie ma.
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 22:17
Da się taniej.
Ja dałem 337zł. Zadzwoń do gości z linków jakie podałem wcześniej.
Za tą kasę co podałeś to bym miał już Borg&Beck albo oryginalny AP Driveline.
no to znalazłem, ale sprzęgło kosztuje 530 zł, Wolę chyba Nationala tylko nie ma u tego sprzedawcy, ale zadzwonie, może ma na stanie. Bo wtedy cenowo by było dobrze.
No właśnie zastanawiam się nad wymianą, czy uda mi się, specem nie jestem, dostęp do warsztatu mam i mogę to zrobić. Ewentualnie mogę wstawić do mojego znajomego innego, co by mi zrobił. i tak sie zastanawiam. Tylko jeszcze przy okazji chciałbym sprawdzić łożyska w skrzyni bo coś chuczy i chyba sam tego nie dam rady.
tak czytałem właśnie Niby nie jest ciężko, ale boję się, że coś mogę spierp*** Jeszcze jak możesz pomóc, o kogo chodzi Ci dokładnie mówiąc zadzwoń do Wrocławia, bo nie mogę tego znaleźć.
Oki dziękuję za wszystko. Podjadę tylko jeszcze do InterCarsa ( tak wiem, że drogo ), ale mam znajomego co pracuje tam i zawsze daje mi dobre rabaty, zobacze na ile mi to wyceni i porównam jak wyjdzie z tym. Pozdrawiam
Dajcie znac jak wyszlo z tym sprzeglem. Apples mi kolesie u których robie autko ( Ci co robili u kuleszy pare lat jak jeszcze bylo ASO ) mówili żeby od razu robic z pompką bo podobno jak zostawi się starą pompkę to zaraz sie wysypuje. Ponoć to reguła była. Niestety pompka w intercarsie to jakies 800 - 900. W IC mam dobry rabat bo brat ma flote i kupują wszystko w IC wiec sie dopinam do jego fakturek. Z kolei jak rozmawialem z JOVI to odradzal ten wysprzeglik za 250
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum