Wysłany: Sro Cze 05, 2013 19:10 Allegro Niesłuszna blokada konta - Jak to rozegrać.
Sprawa wygląda tak:
Allegro zablokowało mi konto twierdząc że nie wywiązałem się z transakcji.
Mam ponad 380 komentarzy 99,90 pozytywów.
Allegro twierdzi że nie dostało informację od jednej babki że nie wysłałem Jej towaru.
sęk w tym że wysłałem ale nie mam potwierdzenia wysyłki.
A było to tak:
Babka kupiła u mnie iPhone 3G - Uszkodzony po zalaniu nie włącza się.
Przelała kasę ja telefon wysłałem.
Po miesiącu wywaliłem wszystkie potwierdzenia nadań no bo po co dłużej trzymać - Wcześniej na stronach kurierów posprawdzałem czy wszyscy odebrali paczki.
W opisie aukcji było jak byk że telefon zalany próbowałem go reanimować i raz działa raz nie.
Po około 1,5 miesiąca dzwoni do mnie ta babka i z gębą ze dała telefon do serwisu i że coś było grzebane i że za 135zł sprzedałem Jej totalny szmelc.
Zaznaczam, że opisałem wszystko bardzo dokładnie w aukcji co robiłem i że nie daję żadnej gwarancji ani prawa zwrotu.
Minęły 2 miesiąca a babka napisała do Allegro że niby nie wysłałem Jej paczki.
allegro zażądało potwierdzenia nadania - Odpisałem im że nie mam bo potwierdzenia trzymam przez 30 dni.
Po 3 dniach jakiś ^*&^^& @%$ typ z Allegro zablokował mi konto pomimo ponad 380 komentarzy gdzie tylko jeden był negatyw i to nie słusznie wystawiony przez gościa który przysłał mi towar po miesiącu i napisał że niby mataczę.
Dla mnie to kpina z użytkownika.
Zapłaciłem im grube tysiaki prowizji mam same pozytywy towary za grubo ponad 1000zł każdy a oni mi blokuja konto bo jakiś psychiczny babsztyl niby to nie dostał towaru za 135zł z wysyłką.
Dla mnie to są kpiny z użytkownika.
Teraz jak to ugryźć.
Myślałem im wysłać wezwanie przed-sądowe do polubownego załatwienia sprawy.
Straciłem klientów i kilka tysięcy obrotu przez ich durne zachowania.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 05, 2013 19:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To zgłoś że zgłosiła ten fakt dopiero po 1.5 miesiącu i że nie zgadzasz się z jej argumentem, ponieważ towar wysłałeś a potwierdzenia trzymasz przez okres 30 dni.
Jako drugi fakt przedstaw że praktycznie wszystkie Twoje tranzakcie zakończone zostały pozytywnie, zaś u niej jest znaczna ilość negatywów i odwołujesz się od decyzji blokady konta i prosisz o ponowną weryfikację.
sprawa ma się tak że nawet nie raczyli mi odpisać wysłałem im list gratulacyjny i przeniosłem się na inne kont oraz zrobiłem stronę internetową.
a na aukcjach zaraz napisze że w sklepie internetowym zawsze najtaniej i mam ich w
stracili ponad 1000zł prowizji co miesiąc.
No błąd że tych potwierdzeń nie masz,ale tak jak wcześniej ktoś pisał firma kurierska powinna mieć takie informacje że wykonywała usługi na twoje żądanie i powinni posiadać te dokumenty, przecież przy odbiorze od kuriera ona musiała podpisać się. Raczej nie wyrzucają po sfinalizowanej przesyłce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum