Wysłany: Wto Lut 19, 2013 13:50 [214] Szarpie silnik po dodaniu gazu
Typ: Si Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam,
mam problem z moim Roverkiem, który opiszę. Samochód normalnie odpala, nie falują obroty ale gdy samochód wchodzi na obroty od 1,5 do 2,2 zaczyna szarpać silnik, po rozgrzaniu są mniej odczuwalne ale jednak nadal wyczuwalne, przyspieszenie jest dość słabe, brakuje mu mocy. W samochodzie lekko śmierdzi benzyną ale tak było od zakupu. W samochodzie zdarzyło się raz dojechać w baku do poziomu 0, jednak po zatankowaniu wszystko było dobrze(jakieś dwa tygodnie po tym zdarza się to co opisuje).
Obecnie szarpie jak pisałem powyżej, co może być tego powodem?
Ostatnio zmieniony przez quiet69 Wto Lut 19, 2013 13:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 19, 2013 13:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawa raczej już rozwiązana. Jeden z przewodów nie był dobrze dociśnięty do kopułki. Po oczyszczenie z nalotu i założeniu wszystko jest jak należy.
Wybaczcie za temat, mój błąd że nie sprawdziłem przewodów na trasie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum