Wysłany: Sro Lut 20, 2013 08:41 [416] luźny drążek zmiany biegów(nie wchodzą biegi)
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Gdy parkowałem rovera i chciałem wrzucić wsteczny to zauważyłem, że nie mogę wrzucić żadnego biegu. Co bym nie wrzucił to i tak rusza to przodu, wbijam obojętnie jaki bieg i skrzynia lata jak na luzie. Wiem, że skrzynia i sprzęgło są nowe.
Co to może być?
edit: zapomniałem dopisać, że od kilku dni coś mi stukało koło skrzyni biegów. Było to głuche stukanie(jak by coś się obijało)
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 20, 2013 08:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak się okazało zostało uszkodzone cięgno(?) skrzyni
element 1 wypadł z elementu 2(kulka) co sprawiło, że nie można było wbijać biegów 1,2, 5, r.
wydaje mi się, że to przez wystającą studzienkę którą uderzyłem, co spowodowało urwanie uchwytu skrzyni a w następstwie wyrobienie cięgna.
części już zamówione tj: uchwyt i cięgno 120zł z przesyłką(używane oczywiście)
niestety auto musi jeździć to do czasu przyjścia części naprawiłem prowizorycznie:
ogólnie nie polecam nikomu takiego rozwiązania na dłuższą metę ale nigdy nie wiadomo co się przydarzy w trasie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum