Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam
moje pytanei może jest banalne, ale.......
gdzie jest klakson w tym samochodzie?
kieyś go widzaiłem - taka trąbka, ale nei mogę jej teraz znaleśc - a nie działa - myślę, że odpięły się tam kable - ale gdzie on jest??? i od razu pytanie - czy trzeba ściągać zderzak, aby eentualnei zalożyć te dwa głupie kabelki?
_________________ wk
Ostatnio zmieniony przez Adrian Sro Lut 20, 2013 18:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 20, 2013 13:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1 - odkręciłem poduszkę powoetzrzną
2 - odkręciłem kierownicę
3 - odkreciłem to koło z taśmą
4 - odpiołem wtyczki - żółta od poduszki i czarna od klaksonu
5 - krótkim kablem zwarłem wtyki w tym gnieździe od klaksonu
wniosek - powinien sygnał zadziałać
ale klapa - nic - cisza
tak to wg mnie - ale może coś źle zrobiłem??? bo zastanowiło mnie, że w tej wtyczce wg mnei od klaksonu są trzy przewody
Jak przy kręceniu kierownicą trąbi/nie trąbi to niema bata, musisz to być taśma.
Ja dla świętego spokoju bym wymienił, na allegro można za grosze dostać.
właśnie nic nie słychać - żadnego przekaźnika, ale gdzieś tutaj na forum czytałem, że możliwe, że go nie słychać.
I teraz pytanie - ten przekaźnik jest podobno w tej takiej czerwonej skrzyneczce od tyłu bezpieczników - tak???? czy trzeba całe to wyeinić czy jest tam tylko wyjmowany przekaźnik????
Raz już to całe wymienialem gdy padło mi ogrzewanie tylnej szyby.
Ale może jakiś bezpiecznik??? - tylko który i gdzie????
ma ktoś jakiś pomysł????
[ Dodano: Czw Lut 21, 2013 20:54 ]
leszczu - dzięki
sprawdzę jutro ten bezpiecznik.
ale wszystko inne działa - zapalniczka, radio, światła, kierunkowskaży itd. tylko klakson
ADI-mistrzu
to nie to czarne - tam za bezpiecznikami jest takie pudełeczko czerwone
i nie śmiej się, że kolor jest bez znaczenia - otóż nie spotkalem innego - tylko czerwone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum