Może i masz kolego wbity, silnik obecnie jest traktowany jako część wymienna i nr. silnika nie jest wymagany. A gdzie i czy jest nr. silnika to nie mam pojęcia. Jeżeli masz wypisany nr. silnika to masz bardzo stary dowód rej. W nowych dowodach nie ma nawet miejsca na to.
_________________ szkoda mi go będzie
Ostatnio zmieniony przez phuss Sro Mar 24, 2010 18:46, w całości zmieniany 1 raz
a ja mam w dowodzie i składa sie z 14 cyfr. Nie dodałem ze mam dowod angielski.
Ale jakby nie patrzył numer jest a gdzie on sie znajduje na silniku????
[ Dodano: Sro Mar 24, 2010 18:48 ]
SeniorA napisał/a:
w dieslu jest na bloku, z przodu w połowie długości tuż nad miską.
Dzieki wielkie myslalem ze bez kanalu sie obejdzie zeby go podejrzec, no ale cóz .
maryba, w R75 masz pod maską na prawym kielichu amortyzatora, za przednią szybą w małym okienku w lewym dolnym rogu, chyba na lewym środkowym słupku, ale nie jestem pewny i w dowodzie rejestracyjnym
Wysłany: Pią Mar 15, 2013 23:41 Problem po kupnie
Witam.Panowie.Jestem tu nowy,dwa dni temu zakupiłem MG ZT diesla.Po powrocie do domu posprawdzałem dokładnie wszystko łacznie z nr VIN i okazało sie że moje auto fabrycznie wyjechalo z silnikiem 2.5 190km petrol.Niestety nie mam żadnych papierów odnośnie wymiany silnika a i sprzedawca nic nie mówił.Jesli chodzi o niego to normalnie odbiera tel i mowi że to jakaś pomyłka w papierach,Ale nr VIN mówi swoje i na klapie jest też wyraznie napisane 190.Mieszkam w UK.I teraz moje pyt.Czy wiecie panowie co ja teraz kur.... powinienem zrobic?Oczywiscie mój błąd że nie sprawdziłem odrazu wszystkich papierów,Pyt tylko co teraz?Prosze o pomoc. Mam nadzieję że mode nie usunie mojego posta.Pozdro.
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Sob Mar 16, 2013 00:32
a co masz niby z tym robić? jeśli masz w dowodzie diesla to nikt nie bedzie raczej wnikał pozatym niewiem jak w uk ale w pl od dobrych paru lat jest traktowany jako część wymienna i niema na nim numerów, ja bym sie tym nie przejmował zbytnio
[ Dodano: Sob Mar 16, 2013 00:32 ]
małe sprostowanko, niema nr silnika w dowodzie
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum