Wysłany: Nie Mar 03, 2013 13:27 [214 Si] Płyn chłodniczy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
W moim Roverku 1.4 8v wymieniłem silnik gdyż naprawa poprzedniego była mało opłacalna. Wsadziłem taki sam motor z rozbitka i niby wszystko ok ale jak patrze się na zbiorniczek z płynem chłodzącym w środku mam maź. Płyn nie jest mętny tylko góra zbiorniczka ofajtana. I tak się zastanawiam czy to pozostałość po brudnym układzie z poprzedniego silnika (HGF a raczej uszczelnienie tulei) czy i tutuaj mam problem z uszczelką. Wyczyściłęm zbiorniczek i po przejechaniu 100km znowu to samo. Płyn niby nie kakaowy a góra zbiorniczka tłusta. Dodam że olej ok, czysty bez oznak przedostawania się płynu.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 03, 2013 13:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zależy czym był płukany, bo ja na przykład nie miałem HGF i zanim wlałem jesienią nowy płyn to płukałem układ jakimś specyfikiem od Prestone, zrobiłem cały zabieg z zalewaniem i rozgrzewaniem, potem płukanie samą wodą a i tak po zalaniu płynu wypłynęły jakieś syfy w zbiorniczku.
Mogą to być pozostałości, ale nie wkluczaj również padniętej uszczelka pod głowicą. Po prostu obserwuj. Możesz podjechać też na test płynu pod względem CO2. Wtedy będziesz wszystko wiedział.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum