Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 09:21 [R75] Silnik nie odpala
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
WITAM
Proszę o szybką odpowiedz nie mam czasu szukać i dochodzić problem polega na tym że auto wzieła moja mama, pojechała na zakupy postawiła auto i wszystko było ok, wychodzi ze sklepu i nic auto nie odpala..... rozrusznik kręci ale nie odpala tak jak by immo... , więc spanikowana dzwoni do mnie ja do kolegi i uzbrajamy się na robote a mama dzwoni i mówi że wróciła z następnego sklepu i auto odpaliło od 1 razu ?? o co kaman bo za 1 razem przy telefoni kręciła ze 3 razy i to sporo i do tego też sama??? Pomocy bo mam noge połamaną i potrzebuje pewnego rowerka bo tylko on mnie wozi
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Kwi 07, 2012 09:50, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 09:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 10:14
surek16 napisał/a:
Pomocy bo mam noge połamaną i potrzebuje pewnego rowerka bo tylko on mnie wozi
jak chcesz wiedzieć co mogło być przyczyną (może pada czujnik położenia wału) i być przygotowanym na ponowną sytuację , to szybko podłącz auto do komputera diagnostycznego póki błąd jest w pamięci, bo po pewnej ilości uruchomień silnika błąd się zlikwiduje.
narazie jest ok,przy okazji wziołem się za VIS i okazało się że w jednym jest uszkodzony przełącznik... teraz kolejne pytanie jak wpisać w google bądz o co pytać, jak te przełączniki się konkretnie nazywają
_________________ Opel Astra F 1,4>Mercedes W202 C180>Ford Cougar 2,5V6>Mercedes W210 E280>
Rover 75 2,0V6
a nie swiecila sie jej na komputerze kontrola trakcji wtedy? nasz mial raz taki motyw, ze krecil i krecil i nie odpalil, a na wysweitlaczu pojawila sie ikona kontroli trakcji, odpialem na chwile akumulator i problem znikł, nigdy wiecej nie wrocil.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Markzo, Ja mam czasem taki motyw, że odpali ale kontrola trakcji się świeci i muszę zgasić i odpalić jeszcze raz i auto już działa normalnie. Właśnie wtedy jak odpali ze świecącą się kontrolą trakcji trzeba trochę dłużej kręcić ale odpala.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Wysłany: Pon Mar 04, 2013 10:14 Rover-ek nie może odpalić
Witam, przez tydzień nie jeździłam moim Rover-kiem. Po tym czasie nie mogę go odpalić. Wcześniej stał dłużej w gorszych warunkach (śnieg) ale odpalał i chodził bez zarzutu. Teraz podczas wielokrotnych prób tylko 'kręci' ale nie odpala. I wciąż świeci się kontrolka trakcji (trójkącik ze strzałką). Próba dolania paliwa nic nie pomogła, bo myślałam, że może gdzieś się dostała woda lub powietrze. Ładowanie akumulatora przez kable również nic nie zmieniło. Co może być przyczyną i jak go ewentualnie odpalić? Czy już tylko pozostaje warsztat i sprawdzenie komputera?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum