Wysłany: Sro Mar 06, 2013 20:00 Softstart do żarówek
Witam serdecznie.
Czy ktoś się zetknął z czymś takim http://sklep.avt.pl/p/pl/...go+montazu.html ?
Jakieś opinie? Warto/trudno coś takiego zamontować? Mam trochę wysilone żarówki a jak się zorientowałem to najbardziej cierpią właśnie podczas włączania.
Pozdrawiam
_________________ Andrzej
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 06, 2013 20:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja bym polecił takie urządzenie http://allegro.pl/swiatla...3054720995.html
Używam od około 3lat może więcej w Scenicu ale bez "doswietlania drogi". Doswietlania możesz np. podpiąć pod zamykanie drzwi dzięki czemu zamykana, światła odpadają, otwierasz, tak samo (chyba)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
rafalmis1 o właśnie czegoś takiego szukałem... u mnie w momencie zapalenia świateł przygasa podświetlenie nawiewu i klimy i przy mocnym świetle nic praktycznie nie widać. Wiadomo było to zrobione dla kraju w którym nie było obowiązku jazdy na światłach ale teraz jest to problem.. jeśli ten moduł załatwi sprawę tak jak w opisie to będzie idealnie.
u mnie w momencie zapalenia świateł przygasa podświetlenie nawiewu i klimy
w 400tce takie cos jest na zegarku chyba tylko. zgadza sie bylo to tworzone pod katem zgaszonych swiatel w dzien , ale mialo to na celu w nocy jak zapalasz mijania zeby przygasalo oswietlenie wewnatrz zeby "niby" nie oslepialo, ze jest to za ostre swiatlo na noc. a w dzien przy mocnym swietle to chyba nie potrzebujesz podswietlenia nawiewu i klimy??
Kłopot w tym ze przygasa cały wyświetlacz lcd? łącznie z temperaturą i ustawieniami nawiewu, więc nic nie widać przy mocnym świetle.
Także o ile urządzenie podejdzie (jest coś że długie muszą być sterowane plusem a nie wiem jak jest w 800 - żaden ze mnie elektryk) to rozwiąże problem.
podejdzie. bo ten modul zapala sie automatycznie a wylacza te 30% gdy wlaczysz postojowki, a przyciemnia Ci wewnetrzne zarowy wlasnie po zapaleniu postojowek, ktorych w tym wypadku nie bedizesz wlaczal. a na noc jak wlaczysz mijania to Ci przygasnie wnetrze wiec bedzie git
Także o ile urządzenie podejdzie (jest coś że długie muszą być sterowane plusem a nie wiem jak jest w 800 - żaden ze mnie elektryk) to rozwiąże problem.
Kupiłem dwa moduły konkurencyjnej firmy z mysla o R800 i 125p.
Niestety po analizie schematu R800 swiatła drogowe sa sterowane masą :-(.
Światłom mijania jest zabierana masa, a podawana na drogowe.
Więc moduł można zastosować, ale do obniżenia jasności świateł mijania, nie wiem czy nie bedzie to za bardzo widoczne.
Tak więc na ten czas, moduł bedzie montowany w 125p i Jawie TS350, chyba ze cos wymysle.
Mógłby jakiś osiemsetkowiec popatrzeć tez na te schematy, może coś oczywistego przeoczyłem.
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Na plusie jest juz przekaźnik, co ciekawe cala cześć za przekaźnikiem po stronie plusa tam gdzie trzeba by było dac sygnal z modułu, jest ze sobą połączona(6 włókien) , to samo jest po drugiej stronie, masa drogowych czyli 4 włókna są ze sobą połączone.
A co ja się bede produkował, proszę bardzo schemat.
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
zgasna, wystarczy zapalic pozycyjne, uklad monitoruje pozycyjne, a pozycyjne swieca sie przeciez razem ze wszystkimi swiatłami, drogowymi mijania i halogenami
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum