Wysłany: Nie Mar 17, 2013 21:07 [R420] Proszę o ocene auta
Witam, jutro zamierzam wybrać się oglądnać roverka. Sam jeźdze r600, nie narzekam mimo ze ostatnio wlozylem inną skrzynie i mam turbine do regeneracji to komfort jazdy i wyglad jest wart tych pieniedzy..
Roverek po ktory jade jest z 97 roku w gazie sekwencji, silniczek to 1.6 111km Si.
Auto bierze troche rdza, ale nie zraza mnie to, poniewaz wiem ze to normalne w tych autach. Jedyne co mnie zrazilo to opinie na temat uszczelki pod glowica..
Ostatnio kupilem opla i byla to jego wada ukryta, po portfelu mnie ladnie scielo..
Prosze o opinie, autem bedzie jezdzic corka.
Pomógł: 29 razy Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 459 Skąd: Wrocław/Wieluń
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 21:47
sam kupiłem z identycznym zbiorniczkiem, nawet nie zauważyłem, że coś jest nie tak. Ale zaczynało ubywać płynu zobaczyłem plamy oleju w zbiorniczku i do tego maź na ściankach więc było pewne, że uszczelka.
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 21:57
z tamtym dałbym sobie spokój. Spod głowicy sączy sie chyba też olej, pod maską chaos kompletny, lpg 8 lat -> pewnie siądzie reduktor, wtryski i do tego niedługo butla do wymiany.
edit.
Jeśli była wymieniana i układ nie był dobrze wypłukany a zbiornik umyty to możliwe. Ja za wymianę, ze szpilkami, olejem, filtrami, planowaniem, sprawdzeniem szczelności i rozrządem zapłaciłem 1250zł
za 3200 to już w miare cena jakby nie było oleju w zbiorniczku i masla pod korkiem ?
jak bedzie to powiem typowi ze za 2 go biore bo ma rozjechana uszczelke
[ Dodano: Nie Mar 17, 2013 22:17 ]
jeszcze jedna rzecz mnie zaciekawila, typ mówił że cała zime autem nie jezdzil, bo kupił drugie, dopiero w tym tygodniu go zaczal uzywac.. no i w ofercie napisal :
Kod:
1 tyś. TEMU WYMIENIONE OLEJ I FILTRY ROBIONY ROZRZĄD,
Kupno auta to psychologiczna gra z oszustami.. juz tyle aut ogladnalem przez ostatnie dni i tyle wiedzy pochlanalem
No ten przebieg z gazem, awaryjność tych uszczelek.. jeżeli nie była nigdy robiona to szansa, że jest do roboty jest ogromna. Jak pojade to dam znać co i jak i czy Twoja diagnoza była słuszna.
[ Dodano: Nie Mar 17, 2013 22:23 ]
podjade moją r600 i pokaże mu jak wygląda czysty silniczek
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 22:24
ja mam auto z 99r. przebieg 200tys. i gaz od 4 lat (40tys.) i miałem uszkodzoną uszczelką. Nie jest to regułą, ale ja stawiam hgf, daj znać jak obejrzysz. Powodzenia
w aucie bedzie sporo pracy slabo pasowany styrany juz troche... 4000 to stanowczo za duzo jesli uszczelka ok i reszta to daj z 3200-3400zl jesli do roboty to powiedz ile to kosztuje i oferuj 2000-2400 powodzenia !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum