Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Rover 200 1.4 benzyna 98r.
Witam,
problem tkwi w tym, że nieraz jak dodam gazu rozpędzam się to szarpie samochodem, tak przerywa, nie wiem co może być może filtr paliwa ostatnio zatankowałem go do pełna i odkręcam korek i słyszę takie psss powietrze zeszło, tzw. zassało bak może to być przyczyna ? nie mam pojęcia czemu tak się robi z tym bakiem, a bardziej nie wiem co z tym szarpaniem nieraz..
nie chciałem zakładać drugiego tematu napisze drugi problem:
chodzi o ABS nieraz jak zahamuje to się zalancza muszę dwa razy nacisnąć żeby normalnie zahamował, szczególnie tak 40km/h max więcej jak jadę to normalnie hamuje.. co może być przyczyną..
dzięki z góry
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez szoso Sob Wrz 29, 2012 08:36, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 22:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
chodzi o ABS nieraz jak zahamuje to się zalancza muszę dwa razy nacisnąć żeby normalnie zahamował, szczególnie tak 40km/h max więcej jak jadę to normalnie hamuje.. co może być przyczyną..
Uszkodzone pierścienie od ABS'u. Mnóstwo jest opisanych takich przypadków na forum.
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
a filtr paliwa też może wymienić trzeba bo go kupiłem niedawno i chyba wymienie filtr jakoś drogi to nie jest...
szarpanie takie jakby za malą dawke paliwa dostawał niewiem wymienie kable i swiece
a mama pytanko bo jedna lampa mi zaszła taka ciemna czy sie to czysci od srodka ? bo to chyba jakoś sklejane jest niewiem czy nowo kupic nowa chyba 120zł
a co do abs to musze przeguby całe kupić tak ? dwa?
[ Dodano: Czw Mar 22, 2012 12:33 ]
wiecie może jak to naprawić lampe i ten abs?
dziś kupie swiece i kable i zobacze czy przestanie szarpać
a co do abs to musze przeguby całe kupić tak ? dwa?
Wpierw musisz sprawdzić w którym przegubie ten pierścień jest pęknięty. Dwóch nie musisz wymieniać.
TheD4R0 napisał/a:
a mama pytanko bo jedna lampa mi zaszła taka ciemna czy sie to czysci od srodka ? bo to chyba jakoś sklejane jest niewiem czy nowo kupic nowa chyba 120zł
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 116 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Mar 22, 2012 21:31
Witam,
podczepię się trochę pod temat, ponieważ mój R też szarpie, po całkowitym odjęciu lub dodaniu gazu, jest to takie jednorazowe szarpnięcie, im bardziej wcisnę pedał tym więcej szarpnie. Przy odjęciu gazu też szarpnięcie. Próbowałem już manewrów z linką gazu, naciągałem popuszczałem - nic.
Dodatkowo pojawił się jeszcze jeden problem, przy zmianie biegu lub w jakiejkolwiek innej sytuacji gdzie trzeba wdusić sprzęgło, wskazówka obrotomierza spada poniżej obrotów jak na biegu jałowym, po czym wraca. Uczucie jest takie jakby auto się zaduszało.
Nie wymieniałem nic poza świecami w układzie zapłonowym, a problem z szarpnięciem przy dodaniu lub odjęciu gazu mam od początku, tyle tylko że było to mniej odczuwalne. Czy ktoś miał podobne objawy??
taka ciemniejsza się zrobiła od srodka a lewa jak nowa troche lipnie to wyglada;/
a jeszcze dziś zauważyłem odpaliłem silnik i wysiadlem i kolo kol tylnich lewa prawa slychac takie pssssssss powietrze jakby niewiem co to moze byc moze musi tak byc napewno to nie powietrze z opon
i jak nieraz jade wolno to tak pedał mi drga od abs pewnie
_________________ ktoś mi mówi jak mam żyć to całkiem !@!$# śmieszne,
co Ty w domu nie masz lustra? tak w ogóle kim Ty jesteś?!
Raczej na komputerze tego nei zobaczysz. to poprostu objawy tego ze cały uklad zapłonowy (no z tego co piszesz że swiecą są ok) jest do sprawdzenia i jeśli któryś z elementów się poprostu zuzył to do wymiany.
ABS'y też Ci nie kompie nie wyjda, zdemij koła albo pojedz gdzieś na kanał i sam ocen pierścienie na przegubach.
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum