Wysłany: Czw Mar 28, 2013 19:28 R400 Led w lampach
Witam czy ktoś z was może próbował zamontować ledy w przednich reflektorach tak myślałem jak by zastosował w nich taśmę led w dolnej lub górnej cześć lampy
jako światła dzienne i tak tego nie wykorzystasz, a moim zdaniem efekt wizualny takich wynalazków jest "mierny" ... ale to tylko moje zdanie. Jak chcesz dzienne, to lepiej kup coś z homologacją, to i niebiescy się nie czepią i w razie jakiejś przygody ubezpieczalnia nie będzie miała uwag ... a jeśli tylko wizualnie chcesz sie pobawić, to próbuj ... to w końcu Twoje auto
Gdziekolwiek to dasz- będzie jechało wioską i polonezem. Widziałem gdzieś na allegro ZS-kę z taką listwą ledową w grillu... Wyglądało to co najmniej strasznie.
Oznaczenie/Oznakowanie CE (Conformité Européenne) umieszczone na wyrobie jest deklaracją producenta, że oznakowany produkt spełnia wymagania dyrektyw tzw. "Nowego Podejścia" Unii Europejskiej (UE).
Dyrektywy te dotyczą zagadnień związanych z bezpieczeństwem użytkowania, ochroną zdrowia i ochroną środowiska, określają zagrożenia, które producent powinien wykryć i wyeliminować.
homologacja to znaczek E taki jaki masz na żarówkach zwykłych
taka lampa (nie żarówka) diodowa da może z 10- 20% światła w porównaniu ze zwykłą żarówką ... a pozatym diody są rozłożone na pewnej długosci w lampie a a włókno żarówki można przyjąć jest punktowym źródłem światła, więc reflektor z taką lampą diodową zamiast zwykłej żarówki będzie prawdopodobnie dawał światło wszędzie tylko nie na drogę . Reasumując użycie tego typu lamp diodowych do oświetlenia w aucie da marny efekt. Można by było tego ewentualnie użyć w lampach dziennych ale zeby wszystko było zgodne z literą prawa to taka lampa powinna być homologowana łacznie ze źródłem światła. A takich lamp nei ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum