Wysłany: Pon Sty 10, 2011 22:15 Alufelgi do rover 200
Witam,
nurtuje mnie następujące pytanie: jakiej wielkości (maksymalnie) można założyć alusy do rovera 214? 17 calowe podpasują jeszcze, czy będą za duże?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 22:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam,
nurtuje mnie następujące pytanie: jakiej wielkości (maksymalnie) można założyć alusy do rovera 214? 17 calowe podpasują jeszcze, czy będą za duże?
marek181, sprecyzuj pytanie bo można odpowiedzieć zarówno, ze będą pasowały jak i, ze nie będą pasowały. Wszystko zależy od szerokości i osadzenia. Jedna 17 wejdzie i nie będzie obcierać inna już będzie obcierać lub wystawać po za obrys auta... Po za tym szukaj na tym forum już chyba wszystkie popularne rozmiary zostały przerobione...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Koledzy!
Przymierzam się do zakupienia opon letnich do mojego 214 Si. Na chwile obecną mam założone zimówki 14 cali na stalowych felgach, Chciałbym do letnich kupić 14 alufelgi. Powiedzcie, jakie marki opon polecacie i jaki są maksymalne odstępstwa od normy fabrycznych wymiarów alufelg- chodzi mi, np o to, jak maksymalnie szerokie i wysokiie będą pasować? Które felgi Wy byście polecali-chodzi o używane.
Jak do 200setki to zainwestuj w oryginalne roverowskie 15''
np. takie http://allegro.pl/felga-f...3085244006.html - według mnie najładniejszy wzór felgi jaki występuje oryginalnie w tych samochodach. A co do opon to założyłbym 195/50, polecam opony Uniroyal Sport Rain, według mnie najlepsza dostępna opona na deszcz, na suchej nawierzchni też rewelacyjnie się spisuje. Jak gorzej z funduszami to poszukaj wśród opon typu Barum Bravuris. Odradzam jakiekolwiek Pirelli czy też Dębice, które na lato robią beznadziejne opony.
Dużo ładniej felgi są z BRM`a lub takie same ale w 16' z R45
Kamel napisał/a:
A co do opon to założyłbym 195/50, polecam opony Uniroyal Sport Rain, według mnie najlepsza dostępna opona na deszcz, na suchej nawierzchni też rewelacyjnie się spisuje.
Te opony starsze niż dwa lata to jakieś nieporozumienie. Ja polecam od sienie Goodyear F1 GSD3. Super trzymają choć przy ostrej jeździe znikają w oczach. Nawet 6 letnie opony trzymały super.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Jeśli chodzi o kapcie, to u Kozika w jego Vi śmigaliśmy na Michalinie Pilot Sport Exalto (mogłem coś pokićkać w nazwie) i gumki rewalacyjnie trzymały u siebie w zs mam yoko s.drive i też polecam, świetne laczki
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
no w sumie ja jezdzilem na goodyearach gsd3 w mazdzie mx6 200km i opony SUPER!!! samochod przylepiony do asfaltu;p ale fakt ze sie scieraly bardzo szybko;p a do tanich nie naleza;p
Czyli w końcu do polecacie SOLIDNEGO do normalnej jazdy?
jeździłem na paru oponach, m.in. Toyo, Michelin, Dębica, Goodyear itp
W R miałem jeśli chodzi o letnie to TOyo i Michelin.
toyo proxes T1R taniocha jak na swoją cenę godne polecenia, przyczepność deszcz, susza, asfalt, szuter na bardzo przyzwoitym poziomie, teraz jeżdżę na Michelin Pilot Exalto PE2 i muszę powiedzieć że w porównaniu do toyo jest duuużo lepiej w każdych warunkach, nawet przy rozmiarze 195/50R15 i przy prawie 150konnym lekkim silniku benzynowym dają dobrze radę.
Solidnego do normalnej jazdy toyo wystarczy jeśli stawiasz na bezpieczeństwo to tak jak koledzy polecali górna półka goodyear, michelin itp
Podepnę się jeszcze do tematu, bo sam jestem na zakupie nowych felg i mam na oku 15" et 35 tylko że 7j szerokości. Jak myślicie czy z oponkami 195/50 będzie problem przy skręcie ? Z tego co poczytałem z 6,5j nie ma problemów.
Kamel, z przodu nie ma problemu, powinno się zmieścić problem pojawia się z tyłu przy niskim zawieszeniu i komplecie osób, ja przy 195/50r15 ET 35 6,5" felga musiałem dla bezpieczeństwa podklepać ranty bo zdarzyło się że przytrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum