Wysłany: Pią Kwi 05, 2013 21:20 [R400] Problem z zamykaniem bagażnika lub mechanizmem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam Was serdecznie!
Ze względu, że jestem nowa bardzo proszę o wyrozumiałość Od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką Rovera.
Mam problem z zamykaniem i otwieraniem bagażnika. Nie wiem czy jedynie można otworzyć go dzięki dźwigni przy fotelu kierowcy? czy można też kluczykiem?(który nie chce się przekręcić).
Kolejna rzecz, któras mnie zastanawia to do czego służy jeden z przycisków na pilocie? bo mam wrażenie, że otrwieram i zamykam jednym i tym samym. Czy to, że czasm sie nie chce zamknąć lub otwirzyć może zależeć od słąbej baterii?
Dodam, że mój samochód jest na automacie. Od początku swojego żywotu ma przejeżdżone TYLKO 108 tysięcy - AUTENTYCZNIE. Mam wrażenie, że przy ~powolnym przejściu z jakiejkolwiek prędkości na większą auto słąbo załapuje - jeśli wiecie o co mi chodzi
Bardzo dziękuję z góry za odpowiedzi i wyrozumiałość.
Jeśli napisałam ten post nie w tym temacie lub nie tam gdzie trzeba to też przepraszam. Mam konto od kilku minut
Ostatnio zmieniony przez tronsek Pią Kwi 05, 2013 21:27, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 05, 2013 21:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Bagażnik otwiera się zarówno dźwignia obok fotela jak i z kluczyka.
Na pilocie masz dwa przyciski lewym otwierasz a prawym zamykasz (jak dobrze pamiętam w Roverze 45 tak było). U mnie na gumkach od pilota były narysowane kłódki na jednej otwarta na drugiej zamknięta co oznacza który guzik jest od otwierania a Który od zamykania.
[ Dodano: Pią Kwi 05, 2013 22:39 ]
Nie odświeżyłem strony i zdublowałem odpowiedź.:)
lewym otwierasz a prawym zamykasz (jak dobrze pamiętam w Roverze 45 tak było)
W R400 jest tak samo.
Marcin1642 napisał/a:
U mnie na gumkach od pilota były narysowane kłódki na jednej otwarta na drugiej zamknięta co oznacza który guzik jest od otwierania a Który od zamykania.
Jest tylko kłódka zamykania, ponadto najczęściej już przyciski są tak wytarte, że po kłódce nie ma śladu.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
e tam- wszystkie dokładane alarmy jakie widziałem tak miały, a drugi przycisk albo do dodatkowej blokady zapłonu, albo do odblokowania tylko bagażnika, albo najczęściej dla ozdubki
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Sob Kwi 06, 2013 07:46 Re: [R400] Problem z zamykaniem bagażnika lub mechanizmem
Aleksandrita napisał/a:
Mam problem z zamykaniem i otwieraniem bagażnika. Nie wiem czy jedynie można otworzyć go dzięki dźwigni przy fotelu kierowcy? czy można też kluczykiem?(który nie chce się przekręcić).
Regulacja zamka powinna rozwiązać problem. Miałem to samo jak zakupiłem auto.
U mnie bebenek zamka w bagazniku wogole nie chodzil, kluczyk wchodzil do polowy. Pomoglo wykrecenie i czyszczenie(rozruszanie),troche checi, wd40 i moozna to zrobic. Mi to zajelo jakies 2godz. w tym 2/3 na rozruszanie samego bebenka.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Czw Kwi 11, 2013 22:25
Witaj
Koledzy wypowiedzieli się o zamku klapy i pilocie, więc za zajmę się automatem.
Aleksandrita napisał/a:
Mam wrażenie, że przy ~powolnym przejściu z jakiejkolwiek prędkości na większą auto słąbo załapuje - jeśli wiecie o co mi chodzi
Chyba nie bardzo rozumiem...
1 Masz na myśli że gładko (mało zauważalnie) zmienia przełożenia?
2 Czy że przeciąga po zapięciu biegu?
3 Czy że ogólnie tak mulasty jest?
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum