Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 21:08 [R 400] problem z diodami od hamulca na tylnej szybie
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
witam.
mam problem z przymocowaniem diod od hamulca do tylnej szyby. jaki klej do tego najlepiej użyć? chodzi o połączenie tworzywa sztucznego z szybą. od razu mówie, że taśmy klejące dwustronne nie zdały żadnego egzaminu. proszę o pomoc.
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 21:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 21:24
Nie masz fabrycznego 3 światła?
Jeśli chcesz przylepić coś do szyby, to kup w jakimś motoryzacyjnym klej do szyb (np firmy BOLL).
Jest taki czarny. Uważaj, bo jak pobrudzisz nim tapicerkę to raczej nie wyczyścisz.
Odtłuść, posmaruj te "łapki" na lampce, przyłóż do szyby i przytrzymaj jakieś 15min. Po tym czasie powinno się samo trzymać.
Pełną wytrzymałość osiąga po jakichś 24 godz.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 23:16
Polecam też kupić podkład, taka mała buteleczka i kosztuje koło 20zł. Z podkładem połączenie będzie pewne.
Broń Boże tym nie nachlap
Poodtłuszczaj, pomaziaj podkładem, poczekaj aż wyschnie i przyklej na ten klej
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Mi się odkleiła 1 część z 2 mocujących, a że dźwięk mnie strasznie irytował to podkleilem to silikonem, który akurat miałem pod ręką...
Co nie zmienia faktu, że jak chcesz to zrobić porządnie, to weź dobry klej, tak jak radzą poprzednicy..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum