Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 15:01 [R75] nie działają przyciski szyb w drzwiach tylnych
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Przestały mi działać przyciski od szyb w tylnych drzwiach. W sumie nie wiem od jak dawna. Jakiś czas temu mierzyłem każde drzwi z osobna i tył się nie ruszał, nawet po wciśnięciu blokady szyb po stronie kierowcy.
Próbując manewrować szybami z tyło przyciskami u kierowcy - wszystko działa ok. Słychać w BCU te charakterystyczne dźwięki.
Przenosząc się na tył i próbując w lewych i prawych drzwiach - zero reakcji , cisza.
Co może być tego przyczyną ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 15:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przestały mi działać przyciski od szyb w tylnych drzwiach. W sumie nie wiem od jak dawna. Jakiś czas temu mierzyłem każde drzwi z osobna i tył się nie ruszał, nawet po wciśnięciu blokady szyb po stronie kierowcy.
Próbując manewrować szybami z tyło przyciskami u kierowcy - wszystko działa ok. Słychać w BCU te charakterystyczne dźwięki.
Przenosząc się na tył i próbując w lewych i prawych drzwiach - zero reakcji , cisza.
Co może być tego przyczyną ?
Na dole na penelu sterowani szyb kierowcy jest przycisk blokujący szyby z tyłu. Spróbuj go wyłaczyć . To tak aby dzieci nie mogły szaleć z tyłu
Tak, wiem o tej blokadzie, już kiedyś sobie to sprawdzałem i działało normalnie. Tzn blokowało i odblokowywało szyby. Czy jest możliwość żeby to ta blokada właśnie nawaliła tzn zacięła się na zablokowanym tyle?
No kurcze właśnie nie wiem, ale wydaje mi się że nie, bo jeszcze przed założeniem modułu zauważyłem, a właściwie kumpel siedzący z tyłu, ze nie działa. Jedynie miałem już wyjęty schowek itp.
Ale skoro od kierowcy normalnie działa to to tył też powinien, musiałbym sprawdzić wtyczki w BCU, może któraś nie dociska dobrze.
[ Dodano: Nie Kwi 21, 2013 19:03 ]
Problem rozwiązany, poprawiłem jedną z kostek w BCU i wszystko wróciło do normy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum