Jestem tutaj zieleniną,ale chętnie dojrzeję na tym forum
Obecnie szukam jakiego sprytnego auta w granicach 7-11 tys.
Proszę opinię co w nich jest wadą / zaleta, jak tolerują gaz
Który silnik wybrac ?1.4,1.6, 1.8
Ile kosztuje eksploatacja..
Mam na oku coś poniżej = proszę o opinie i porady !
A to zależy czy chcesz ekonomi czy raczej bardziej szybszej jazdy. Jeśli ekonomii szukaj 1.4, jeśli opcja numer dwa to szukaj wersji 1.8 VVC, coś pomiędzy zostaje ci 1.6 lub 1.8. Ogólnie te silniki dość dobrze znoszą gaz, ale tylko sekwencje.
Raczej wolę dynamikę jeśli ten 1.8 VVC ma spalanie po mieście ~11 litrów na sto przy normalnej jeździe to ok nie jeżdżę dużo, i chyba gaz nie będzie potrzebny.
Środek można wyprać i ogarnąć , tylko co znaczyło ze silnik "źle pracuje" ?
Przy okazji jak to jest z awaryjnością, serwisem i dostępnością części do 1.8VVC ?
W takim razie co polecacie jako "zamiennik" mojego typu MG ZR ?
Chcę w weekend jechać i coś kupić...
Przy okazji jak to jest z awaryjnością, serwisem i dostępnością części do 1.8VVC ?
Części są dostępne. Awaryjność jak awaryjność, każde auto ma tam jakieś bolączki. Na pewno trzeba zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu silnika czy niema HGF tzw. wypalonej uszczelki pod głowica.
Ok, dzięki za informacje
Pranie środka to - no problem
Ciekawe tylko co z tym silnikiem jest do zrobienia, może tylko krokowy
Jak sprawdzać te autka podczas zakupu ?
Jak sprawdzi uszczelkę itp ?
Widzę że chyba brak sensu jechać po niego
A macie jakieś godne typy - godne uwagi
chyba już sprzedany
Ciągle śledzę allegro i nie ma nic nowego, a nie mogę już czekać ...
Może macie jakieś ofertki do podrzucenia na forum ? - może ktoś z forum sprzedaje ?
To podobnie jak ja
Trochę środków przybyło i... zaczynam rozglądać się za czymś innym A pieniądze kuszą jak cholera i tracą na wartości...
Ta oferta jest dość ciekawa
http://allegro.pl/rover-m...3209086544.html
- ktoś chyba robił niby-tuning i pozbył się wszelkich znaczków (albo walony w tył)
- pod jakim względem ta wersja jest limitowana?
- trzeba dodać 1.5tys na opłaty i rejestrację
- cwaniak, tak zrobił zdjęcia aby nie było widać zużycia wnętrza (ani przedniej deski, ani przednich foteli)
- nie ma radia
- nie ma 4 poduszek
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 21:13
Zielon napisał/a:
chyba już sprzedany
Może macie jakieś ofertki do podrzucenia na forum ? - może ktoś z forum sprzedaje ?
Mój r25 jest na sprzedaż, ale to 1.6, sporo obniżony.
- koleś się rozpisał aż miło...
- tylny lewy błotnik, niewielka wgniotka
- na tym tez boku brak znaczka na słupku, trzeba by się przyjrzeć czy nie malowany
- z przodu manualne szyby
- manualne lusterka
- brak zdjęcia silnika
- ktoś chyba robił niby-tuning i pozbył się wszelkich znaczków (albo walony w tył)
- pod jakim względem ta wersja jest limitowana?
- trzeba dodać 1.5tys na opłaty i rejestrację
- cwaniak, tak zrobił zdjęcia aby nie było widać zużycia wnętrza (ani przedniej deski, ani przednich foteli)
- nie ma radia
- nie ma 4 poduszek
-co to za bąbel na blacie prędkościomierza?
-coś rzeczywiście z tymi znaczkami jest nie halo. jakieś czarne są ale chyba są... (czyżby cały lakierowany?)
-nie mogę dojrzeć czy ma dokładki do zderzaków czy w całości... chyba dokładki, nie?
-zbiornik wyrównawczy czysty
-stan kierownicy ok.
Powiedzcie jak można sprawdzić HGF na oględzinach (jeśli nie ma typowych objawów), bo chciałbym go obczaić...
Łee
Ale jak pasuje! Już chciałem zachwalać Cb jakie masz oko, bo i w tym czarnym ZeteRze nie ma radia, a widać to na focie z kierownicą (prawy dolny róg). Chyba z 3 razy przeglądałem foty w poszukiwaniu radia i zastanawiałem się 'kaj żeś to wyczaił':)
leszczu napisał/a:
Typowy objaw to zawsze lekkie masełko na brzegach ścianek zbiorniczka wyrównawczego.
To jeśli innego sposobu nie ma, to ja mogę wtopić
Zadałem kilka pytań na maila właścicielowi, może odpisze. Jeśli nie to zadzwonię po jutrze.
______________LOS EDITOS_____________
Tutaj jest ZR 1,4 pod nazwą Rover 25. Ktoś jak wpisuje w szukajce MG ZR to tego nie znajdzie, a może kogoś zainteresuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum