Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 20:25 [Rover 416 Si] Wysokie spalanie 20 litrów gazu. Pomocy.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam, mam problem z bardzo dużym spalaniem w moim R, ostatnio wymieniłem olej, wszystkie filtry, świece, przewody WN i byłem na ustawieniu gazu, i dalej to samo W załączniku przesyłam zdjęciu na którym jest zaznaczona kostka która jest rozłączona a gdy ją podlącze samochód nie ma siły ruszyć, czy to może byc przyczyną ? proszę o pomoc. Gaz sekwencja.
Ostatnio zmieniony przez Adrian Nie Kwi 28, 2013 20:51, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 20:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podłącz tę wtyczkę na miejsce, przekręć kluczyk na pozycję II i wciśnij 5 razy do oporu gaz. W ten sposób resetuje się ustawienia czujnika położenia przepustnicy (to ten motylek, do którego powinna być ta wtyczka podłączona). Potem odpal i spróbuj ruszyć. Za pierwszym razem może Ci się nie udać ten proces, więc może będziesz musiał zrobić kilka prób.
Jak to nie pomoże, to pewnie będziesz musiał kupić używany czujnik na wolnym rynku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum