Pomógł: 29 razy Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 459 Skąd: Wrocław/Wieluń
Wysłany: Sro Kwi 03, 2013 14:52 [R400] Drżenie przy ruszaniu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Mam kolejny problem od paru dni auto podczas ruszania drga (jeśli podwyższe obroty to przestaje). Dzieje się tak również podczas redukcji na 2 bieg. Dodam, że ostatnio wymieniałem listwe wtryskową lpg i odłączałem kilkakrotnie węże gumowe oraz kostkę krokowca.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 03, 2013 14:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wizualnie jak najbardziej (szukaj pęknięć i luzów na poduszkach). Możesz też podnieść maskę, włączyć silnik i korzystając z cięgna przy przepustnicy dodawać/odejmować gazu kontrolując równocześnie wzrokowo ruchy silnika.
Pomógł: 29 razy Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 459 Skąd: Wrocław/Wieluń
Wysłany: Czw Kwi 04, 2013 18:19
na ręcznym na półsprzęgle, silnik zaczyna caly drgać przód-tył. Poduszka od strony rozrządy wygląda ok od strony skrzyni "macałem" wygląda też ok z tyłu nie jestem w stanie dojrzeć
możesz jeszcze sprawdzić czy masz dokona skrzynie biegów ja jak grzebalem przy skrzyni to nie dokrecilem śrób i miałem dokładnie takie objawy jak napisałeś.
Nie znam się zbytnio, ale kiedyś też szukałem informacji na temat takiego telepania przy ruszaniu i jeśli chodzi o sprzęgło to ponoć może to być wina koła dwumasowego. U mnie na szczęście była to poduszka silnika (szczęście bo dużo taniej, niestety tylko używka ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum