Wysłany: Sro Maj 08, 2013 20:54 [r75] wyrzuca zapłon na 1 cylindrze
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
witam. wiem że tematów było wiele ale ten jest dość nietypowy. wstrzymywalem sie z dodaniem postu aż do dzisiaj po test booku. mianowicie uciekl mi jeden gar na kompie pokazalo że na 1 cylindrze. wtryskiwacze 2.69 wszystkie. sondy lambda ok. silniczki świeżo zrobione przez naszego forumowego kolege.... wiec pytam sie co jest ??? cewka bije iskre ale jak wykręciłem świece iskra była czerwona no i świeca pozostawiala wiele do życzenia .. problem jest dość nagly, martwie sie czy to nie uszcfelka chociaż odmą nie bije i w zbiorniczku też nie wywala plynu . dziwne. nie chce inwestować kasy bez sensu tym bardziej że ostatno wymieniałem piastę tylna i problemow nie brakuje.......... pomóżcie co z tym zrobić bo sam już nie ogarniam ... dodam tylko ze na wyższych obrotach silnik pracuje równiek , lepiej. wzrósł poziom oleju ale to normalne jak zarzuca gar no i dziwny objaw ... przygasaja sie silniki VIS przy mocniejszym dodaniu gazu......
_________________ Gawor
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 08, 2013 20:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem to samo...na T4 pokazało wypadanie zapłonu na 3 cylindrze i na 1 cylindrze już zaczynało...trzeba wymienic świece i przewody zapłonowe na nowe (ja założyłem NGK) i wymieniłem wszystkie świece (koszt 6 świec 180 zł platynowe longlife i przewody zapłonowe 135 zł) i wszystko wróciło do normy
kirk dostałeś plusa ode mnie. Pomoglo i wszystko wróciło do mormy co prawda trzepło troche po kieszeni bo prawie 350 zł wszystko ale radość po odpaleniu niezastąpiona.... jeszcze tylko olej i bedzie malina. TEMAT UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum