Wysłany: Czw Maj 16, 2013 07:26 [R 200 1.8] Prośba o pinout ECU
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Witam serdecznie,
poszukuje schematu wyjść w komputerze mojego Rovera,
potrzebny mi m.in. sygnał sondy, VSS, impuls wtrysku itd (do komputera spalania).
Wiem, że zaraz zaczną się głosy, że VSS jest w kostce licznika prędkości itd (tyle wyszukałem na forum).
Przeglądając RAVE znalazłem tylko goły schemat wtyczek bez opisu sygnałów (zrobiłem z tego PDF i zamieściłem w załączniku).
Jeśli ktoś jest w temacie to proszę chociaż o wskazanie strony w RAVE gdzie takowy opis znajdę ponieważ mnie trochę przerasta ogrom tego dokumentu lub wrzucenie schematu/PINOUT'u.
Pozdrawiam,
Norbert Urbaniak
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 16, 2013 07:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czarna. Przepraszam. Nie zwróciłem uwagi na ten szczegół. Mam do żłącza 18-pinowego. Jeżeli możesz podać które masz aktywne w małym złączu to porównam. Nie chcę znowu pisać bzdur. Sygnał sondy jest chyba na małym.
Wysłany: Nie Maj 19, 2013 19:24
Ja podłączyłem tak:
+na stałe z zegarka,
+po kluczyku z zegarka
masa z zegarka
sygnał włączonych świateł z zegarka
Impulsy z wtryskiwacza przez rezystor 1k z komputera, był opis.
Impulsy drogi z licznika. Opisane jest na śrubach od licznika.
Sonda lambda - z sondy lambda, ale podłączanie pod wyjście symetryczne sondy obciążenia względem masy nie jest dobrym pomysłem.
Takie podłączenie minimalizuje ilość kabli przechodzących przez grodź.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum