Wysłany: Pią Maj 17, 2013 16:52 [rover25] w zbiorniku wyrównawczym wybija wrzący płyn.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam.
Po wizycie, oględzinach i analizie niepokojących objawów (gotujący się płyn chłodniczy, brązowa maż w zbiorniku wyrównawczym) w układzie chłodzenia mojego Rovera 25 w kilku warsztatach samochodowych w Radomiu zdecydowałem się na zasugerowaną mi wymianę uszczelki pod głowicą. Potem doszedł termostat, czujnik temperatury, rozrząd i wentylator... Razem za 2.500zł., a wrzący płyn nadal wywala ze zbiornika wyrównawczego. Mam pytanie w czym tkwi problem bo mechanik twierdzi że zrobił już wszystko, łącznie z ciśnieniowym sprawdzeniem głowicy i układu chłodzenia na CO2, i nie ma pojęcia co się dzieje i nic więcej już robić przy tym aucie nie będzie.
Proszę o kompetętną pomoc, ewentualnie jakiś link. Chciałbym bez większych przepychanek odebrać samochód od mechanika...
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 17, 2013 16:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum