Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 17:13 R 200 BlackMat Edition By Kangaroo69
Witam
Na forum goszczę odkąd mam samochód, czyli jakieś 3 lata.Na imię mam Kamil. W sumie to do tej pory nie przedstawiłem auta na temat którego Was kilka razy męczyłem, więc myślę że najwyższa pora Postaram się może w końcu też składkę klubową opłacić żeby zamiast napisów na tylnej klapie była ładna wlepa
A co do auta, to jest to Rover 214 Si z 1997r. Samochód nabyłem w komisie (co jeszcze czasem się odbija ) i jest to mój pierwszy pojazd. Szukałem do czasu gdy zobaczyłem ten model, dyskusji nie było choć doradzający mocno kręcili głowami.
Samochód standardowo wyposażony w :
- klimatyzację
- abs
- centralny zamek z alarmem
- dwie poduchy
- skórzaną tapicerkę
- elektryczne szyby
- komplet tarcz przód + tył
- zawieszenie -30 Eibach
A niestandardowo dostał :
- przyciemnione szyby
- końcówkę wydechu większą
- Instalację sekwencyjną AGC Compact
- Podgrzewacz płynu chłodzącego
- termostat PRT
Co do tej pory zrobiłem, postaram się krótko opisać A więc: HGF, tarcze + klocki przód + tył, sprzęgło kompletne, nowa chłodnica wody, lampy przód nowe, wygładzanie zderzaków, zmiana koloru, zakup felg aluminiowych, konserwacja podwozia i parę rzeczy o których nie pamiętam a postaram się przypomnieć.
Co do planów mam ich trochę, a robi się coś cały czas bo to już chyba nałóg Obecnie serwisuje klimatyzację, mam nadzieję że w tym tygodniu zagra, chcę powrócić do oryginalnego zderzaka przedniego ( oczywiście w kolorze auta ), wymienić kierownicę, wyczyścić do stanu fabrycznego zaciski, zmienić podsufitkę i jeśli da radę do zimy wstawić Webasto Zobaczmy co z tego mi wyjdzie, bo czasu nie mam wiele ale będę się starał. Na dole obecne zdjęcia, z góry przepraszam za brudne auto ale ciągle pada i już myć mi się go nie chce Jak wykleję słupki i kanały, dam więcej zdjęć wnętrza
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 17:46
tuners napisał/a:
Skąd brałeś folię ? 3M? Ja u siebie oklejałem orafol i u mnie jest półmat trochę ma plusów trochę minusów
Folię brałem na allegro i zapewniano mnie że jest to 3M, piszę zapewniano bo na folii się z tym nie spotkałem Folia, którą widziałem na Hyundai-u i 30 była podobnego koloru choć wydaje mi się że ciemniejsza A co masz na myśli mówiąc plusy i minusy ? i co okleiłeś ?
A samo oklejanie, własnoręcznie ok. 1000 pln.
Wysłany: Nie Maj 05, 2013 20:24
Chyba załapałem, chodzi o te dookoła Fajnie to wygląda przy w miarę nowych lampach, te stare już zmatowiałe, w połączeniu z czarnym to całkiem kicha Dopiero co w sobotę rozbierałem lampy żeby je wybielić
Wysłany: Pon Maj 06, 2013 11:34
U mnie zderzaki były malowane, więc poszło bez problemu Jedynie z dachu trochę bezbarwnego zeszło a z plastikami tak jak piszesz jest kłopot i zastanawiam się jak z grilem pójdzie
Fajnie wyglada chociaz wg mnie srodek troche sie gryzie z tym matem , na glebe go felunek 16 , wypitol te wycieraczki bezszkieletowe wstaw halogen, moze jakas fajna 2 rurka z tylu. Jak lampki biale , to i kierunki wymien na dymione.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Pon Maj 06, 2013 12:18
Jak trafię okazyjnie felgi to będą 16 ze Streeta bądź z ZR, choć te pierwsze bardziej mi się podobają a czemu te wycieraczki bee...:P Co do halogenów to odkładam kasę i czekam żeby kupić większe okrągłe dzienne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum