Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam.
Planuję zamontować halogeny z przodu w moim R214 Si. Co muszę kupić oprócz samych halogenów i maskownic? Czy trzeba dokupować drugi włącznik skoro mam ten, który włącza tylne przeciwmgielne? Ile może kosztować robocizna montażu?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 11, 2013 12:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja znowu kupilem uniwersalne kable takie jak tu http://allegro.pl/okablow...3134374821.html i zamontowalem w roverku ,wtyki do lamp musialem dokupic tylko, przycisk mam nieorginalny a jest zamontowany przy regulacji lamp i tak malo co sie uzywa ale najwazniejsze ze dziala
ja znowu kupilem uniwersalne kable takie jak tu http://allegro.pl/okablow...3134374821.html i zamontowalem w roverku ,wtyki do lamp musialem dokupic tylko, przycisk mam nieorginalny a jest zamontowany przy regulacji lamp i tak malo co sie uzywa ale najwazniejsze ze dziala
To strasznie drogo zapłaciłeś, jeszcze za nie oryginalną instalację. Na Alledrogo.pl znalazłem nowy sklep zajmujący się sprzedażą różnych części głównie do angielskich aut. Zakupiłem tam oryginalną instalację, nową za 36zł + wysyłka (13 zł).
violinerpl
Napisz do nich, może zakupisz od nich instalację do siebie.[/b]
Zakupiłem tam oryginalną instalację, nową za 36zł + wysyłka (13 zł)
Zakupiłem u nich nowe halogeny do mojego R216Si z 1997 roku. Są oryginalne VALEO, data produkcji 2001 bodajże, jakieś zapasy magazynowe.
Szukalem tez wtykow do halogenow i dali mi oryginalna wiazke ale od r400 bo takowe maja. Do r200 nie mieli, ale akurat u mnie instalacja jest (obcieta od punktu masu E2 za lampa przednia strona kierowcy) wiec tylko czesc wykorzystam od r400. Wiazka jest kompletna, z gniazdem przekaznika i samym przekaznikiem Siemens. Zaplacilem 10zl od wtyku czyli 20zł za 2 wtyki, a przyslali mi kompleptna wiazke od r400.
violinerpl napisał/a:
Co muszę kupić oprócz samych halogenów i maskownic?
Mozesz u nich kupic wiazke od r400. Od halogenow do passanger box masz idealna dlugosc, obcinasz tu i robisz przedluzke zeby miec przekaznik za konsola srodkowa od strony schowka-tak jest w oryginale. No i kupujesz przelacznik halogenow przednich, najlepiej z wtykiem jesli nie masz w ogole tej czesci instalacji...
[ Dodano: Pią Maj 24, 2013 19:55 ]
Aaa i jesli nie masz bezpiecznika przednich halogenow, kup[ gniazdko. W rave masz wszystkie schematy, to prosty obwód.
W tej wiazce od r400 daja oryginalny kapturek gumowy do zaslepienia otworu w przegrodzie przez ktora do kabiny poprowadzisz wiazke. Otwor na nia jest, patrzac od przodu stojac przed autem, od strony kierowcy lekko ponizej glownej, grubej wiazki, lekko na skos w lewo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum