Wysłany: Sob Cze 08, 2013 13:22 [R25]Uciekający płyn chłodniczy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
WITAM
Kolejny już temat z ubywającym płynem chłodniczym. Po około 1-2 tygodniach muszę dolewać do zbiorniczka ok 0,5-1l płynu(w sumie robię małe przebiegi). Auto nie "kopci", pod korkiem wlewu oleju zauważalne "masło", inne objawy:
1. Do zbiorniczka wyrównawczego dostaje się olej silnikowy.
Ostatnio kupiłem nowy korek do zbiorniczka, zakręciłem mocno, po 1,5 tyg zajrzałem i stwierdziłem, że jest lekko zakręcony, próbowałem dokręcić ale się nie da. Po 1 obrocie się przekręca. Nie wiem ciśnienie go wywaliło?
Czy to standardowe objawy uszczelki pod głowicą? Zna ktoś koszty wymiany uszczelki?
Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony przez goro84 Sob Cze 08, 2013 13:31, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 08, 2013 13:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak, to charakterystyczne objawy popsutej uszczelki pod głowicą. O czekających Ciebie kosztach związanych z jej naprawą, znajdziesz kilkanaście tematów na forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum