Wysłany: Czw Maj 24, 2012 07:46 [R420 SD] Klima słabo chłodzi.
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam.
Po nabiciu klimy (uzupełnieniu) i wymianie filtra kabinowego nie chłodzi tak jak kiedyś. Co może byc powodem. Sprężarka się załącza ale z nawiewów nie leci tak zimne powietrze jak 2 lata temu. Czekam na jakieś sugestie by pogadać z majstrem od klimy.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 24, 2012 07:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Albo wiedzial ze cos nie tak i "niby" mu sie spieszylo.
skombinuj termoetr cyfrowy z "wysiegnikiem" taki jak maja w sklepach spozywczych do mierzenia np temperatury miesa , wsadz w nawiew i na najzimniejszym zmierz ile stopni
Jeszcze nic nie wiem, jestem tak zarobiony, że na nic nie mam czasu. Musze załatwić sobie jakiś termometr i zmierzyć temperaturę, a potem myśleć co dalej. na pewno sie odezwę.
Jakoś mnie to nie dziwi
Dość powszechne w tym modelu.
Najczęściej puszczają uszczelki na dokręceniu tego zaworu do parownika.
Sprawdź bo może skasują Ciebie za nowy zaworek a wystarczy zmienić oringi.
Zaworek kosztuje 12 PLN a było widac, że cieknie tą dziurką w środku zaworu, a nie na oringu. Teraz działa że az zimno. Ten zawór jest wkręcony w pompę od tyłu (klucz 16)
Wysłany: Wto Lip 23, 2013 10:11
Panowie odgrzeje kotleta choć może nie całkiem chodzi mi o to samo ale żeby nie zakładać nowego tematu to tu zapytam, chodzi mi o czujnik umieszczony nad filtrem oleju ten dwupinowy z którego bezposrednio wychodzi dwa przewody właśnie i jest zakończony kostką. Jeśli jest walnięty to nie załacza sie klimatyzacja i u mnie włśnie tak jest i chcę go wymienić ale nigdzie nie moge namierzyć. Sprawdzałem i jest on na klucz 22mm. Jest to czujnik który wychodzi centralnie w stronę koła. bo jest też drugi - jednopinowy ale on obsługuje kontrolkę na zegarach. Jakby sie ktoś orientował w temacie to byłbym wdzięczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum