Wysłany: Sob Gru 27, 2014 21:08 [620sdi] pisk podczas dociskania sprzegla
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam wszystkich klubowiczow, dzis podczas jazdy do sklepu zaczelo mi cos piszczec, wiec zatrzymalem sie na poboczu ale pisk nie ustal , zauwazylem ze jak docisnolem sprzeglo bylo 10x glosniej i tak po kazdym wcisnieciu sprzegla, czasami mi pedal zadrzal, czasami czulem jakby mi wpadal, wiec cofajac i chcac wrocic do domu nagle nie moglem wbic biegow, wiec zgasilem i go pchnolem, jednak odczekalem chwile i sprobowalem, jeszxcze raz jakos sie dowloklem do domu ale przy kazdej zmianie pisk, a jak dojechale, lekko z nawiewu zaczelo smierdziec przypalonym, moze ktos mi podpowie co sie stalo ( bo podejrzewam ze chyba sprzeglo)
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 27, 2014 21:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Gru 28, 2014 12:10
Wygląda tak jakby rozleciało się łożysko oporowe docisku sprzęgła. Czeka Cie wyjęcie skrzyni i wtedy będziesz wiedział. Na początek sprawdź może jednak poziom płynu sprzęgłowego, czy nie ma wycieków z pompy i wysprzęglika sprzęgła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum