Wysłany: Sob Maj 10, 2014 14:02 [R75] Wysokie Spalanie? Brak mocy? Czy wszystko jest ok?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Wiem, że pytanie jest trochę idiotyczne, ale nie mam dużej wiedzy o samochodach, a sprawdzając z danymi technicznymi w sumie spalanie się zgadza, lecz ciągle mam wrażenie iż mój rover nie ma mocy. Mieszkam w lublinie, samochód został sprowadzony z zagranicy, oczywiście okazało się, że z silnik do remontu i oczywiście problem z tą sławną uszczelką. Udało mi się, znaleźć jednego gościa z lublina, który naprawił mi silnik, wymienił rozrząd itp itd. i on twierdzi, że samochód dobrze chodzi.
Ale problem polega na tym, że w ogóle nie ciągnie poniżej 3tys obr. można powiedzieć, że się wlecze, a spalanie średnie i tak jest już na poziomie 13l, samochód dopiero dostaje kopa jak mu dać po garach powyżej 3tys do 4tys obr, no ale wtedy to chyba pójdę z torbami jeśli chodzi o tankowanie go.
Czy może powodem jego słabego przyspieszenia może być to, że mam wersje combi? a samochód ma ledwie 120KM? Czy może jednak coś jest nie tak i powinienem go zawieźć do jakiegoś profesjonalnego serwisu?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 10, 2014 14:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Strasznie dużo Ci pali pomimo że to kombi.
Ja również jestem po remoncie silnika (przesunięte tuleje) i muszę powiedzieć że teraz pali mi w mieście poniżej 10l/100km. Na trasie dużo mniej. Według mnie coś nadal u Ciebie jest nie tak, ale niech się jeszcze inni wypowiedzą
U mnie normalnie benzyna i też uważam, że za dużo pali, skoro niektórzy schodzą poniżej 10l, jak mówię nie znam się, ale według mnie coś jest nie tak, najgorsze jest to, ze w lublinie tak naprawdę nie ma żadnego porządnego serwisu, który mógłby się zająć Roverem, najbliżej mi chyba do Warszawy. Mechanik z lublina twierdzi wszystko ok, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć, bo naprawdę przy takich prędkościach jak my jeździmy i jak ten samochod powoli się rozpędza to to spalanie wydaje mi się naprawdę wysokie. Może ktoś mógłbym mi polecić, gdzie mógłbym do kogo, pojechać z tym Roverem do warszawy, żeby mi go sprawdzili dokładnie, nie wiem.... podpieli pod jakiś komputer czy coś?
Jadąc od Puław do Lublina, przy wjeździe po lewej stronie jeszcze nie tak dawno był salon i servis Rover, pewnie jacyś machanicy się ostali i są gdzieś tam, bo jak rok temu jechałem w rodzinne strony to tego salonu i servisu już nie było.
_________________ Od 1996 roku Rover 416 Si
Od 2016 roku Rover 25 Lift
Problem w tym, że w tamtym roku przy okazji naprawy silnika szukałem i niestety nie znalazłem tych mechaników, może miałem pecha....., jeśli ktoś posiadałby namiar na takiego fachowca to bardzo bym prosił, a jeśli nie, to proszę podpowiedzcie gdzie można w Warszawie szukać jakiegoś serwisu, gdzie by mogli dokładnie sprawdzić samochód.
Witam czy wciąż nikt nie jest wstanie podać jakiegokolwiek serwisu w Lublinie który mógłby dogłębnie sprawdzić Rovera 75?
Jeśli nie to prosiłem o kontakt do kogoś z warszawy ale wciąż nikt mi nikogo nie polecił. Czy naprawdę po wschodniej ścianie Polski nie ma nikogo, kto mógłby pomóc przy Roverze? Już zaczynam tracić nerwy.
Nawet Na stronie głównej forum są dwa warsztaty z warszawy, na stronie klubowej tez można znaleźć bez problemu, wystarczy poszukać.
1.8 w 75 to pomyłka, pisałem już to wiele razy. Sam przeturlalem się tak 3 lata. Ja na Twoim miejscu pojechałbym do BritishCar, jak coś z autem jest nie tak to Mariusz to ogarnie. Ewentualnie możesz zrobić to co ja
Zmiana silnika i problem mocy z głowy i spalanie mam niewiele większe.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum