Wysłany: Sob Sie 27, 2016 18:33 [R 45] Problem z hamulcami
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Cześć Panowie krótka piłka, wymieniłem dziś zaciski, jarzma i tarcze ponieważ przerobiłem z litej na wentylowaną. Ogólnie poczyściłem i pomalowałem cały zestaw i złożyłem na starych gumach. Wszystko ładnie pasowało, skręciłem i odpowietrzyłem układ cały układ hamulcowy i pupa Pedał jest twardy ale schodzi do samego dołu. Odpowietrzałem 2 raz i tak samo Dodam że nic niby nigdzie nie cieknie, i teraz nie wiem czy gumy miały by winę czy coś innego.
_________________ Rover<3
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 27, 2016 18:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Monotonny, Wkręciłeś obydwa puste jarzmy na raz Nie pomyliłeś prawy z lewym Odpowietrznik ma być u samej góry jarzma. Odkręć obydwa odpowietrzniki i zostaw na grawitacyjne odpowietrzanie na chwile. Niech pokapie chwile. Potem odpowietrz jeszcze i popukaj młotkiem bo jarzmach i zobacz czy coś dało.
Jeszcze opcja jest odpal auto i próbuj w tedy odpowietrzać
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Remigiusz, jeśli chodzi o jarzma to lewe i prawe jest takie same. Odpowietrzniki są u samej góry jarzma Dodam że dziś trochę jeździłem i hamulce się poprawiły i hamują elegancko. Jutro zobaczę z rana jak będzie na zimnym płynie.
Remi, hamulce są dobre może same się odpowietrzył? Nie wiem, ważne że działa. Remi od wczoraj mam jeszcze jeden problem. Jadąc na 4/5 biegu (przy 1/2/3 bardzo sałabo czuć) gdy dodam gwałtownie gazu to sie jakby sprzęgło ślizgało co to może być?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum