Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1995
Witam
Przejrzałem kilka wątków na temat alternatorów ale nie znalazłem najważniejszego.
Dostałem w spadku Rovera 416Si z 1995r (bez klimy). Autko będę musiał odebrać z Warszawy za 2tyg., niestety z tego co mówi wujaszek to uszkodzony jest alternator.
Chciałbym go kupić wcześniej i go wysłać, wujaszek na miejscu zorganizuje wymianę.
Proszę o informację czy do tego samochodu musi być dokładnie taki alternator jak powyżej czy można kupić inny (jaki) który będzie pasował?!
Jak pasek kupić, tzn. nie chodzi o producenta ale o typ, ten kod powyżej odczytany z paska niewiele mi mówi, nigdzie nie mogę znaleźć info co to jest.
Dzięki za ew. wskazówki.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 09, 2013 14:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wielu forumowiczów poleci ci Boscha przełożyć od nowszego R45
używkę wyrwiesz koło 50zł i pośmiga długo
Cytat kolegi
Cytat:
polecam firmY BOSCH (0 124 225 011) YLE102430 z R25/45. Ja za swój używany dałem 40 zł + wysyłka (coś ok 20 zł). Pochodzi z auta z 2004 roku. Dużo nie ma tam przeróbek, chodź podłączenie jest inne.
[ Dodano: Pią Sie 23, 2013 17:24 ]
Gość u którego kupiłem mnie wystawił i wysłał ale nie doszło a do jutra muszę kupić. Czym z modelu 214/216 będzie pasował?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum