Wysłany: Nie Sie 23, 2009 17:41 [R75] Automatyczna skrzynia biegów
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
kto wie jak sprawdzić poziom oleju w automatycznej skrzyni biegów rover 75
i jak czesto się go wymienia
poprzednio miałem passata a tam był bagnet i sprawdzało się na chodzącym silniku
tutaj znalazłem tylko gumowy korek?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 08, 2010 17:48, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 17:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wymiana co 100kkm lun 4lata - ok. 4l oleju i pamiętaj tylko orginał. Do ustalania poziomu jest mała śruba z łbem na imbusa z boku skrzyni od strony silnika widoczny od dołu. w roverze nie ma bagnetu a gumowy korek służy do wlewania oleju.
Witam,
chciałbym wznowić temat dotyczący wymiany oleju.
Instrukcję wymiany w języku angielskim przeczytałem ale dla pewności (nie znalazłem odpowiednich zdjęć) chciałbym załączyć zdjęcia śrub, które służą do wymiany i kontroli stanu oleju.
Czy dobrze oznaczyłem je na zdjęciach?
Czy olej RAVENOL ATF JF506E (nr G052990A2) to ten właściwy olej?
Czy jeśli nigdy nie był olej wymieniany (180k km), to czy może skrzynia się rozszczelnić czy coś innego niedobrego z nią stać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum