Wysłany: Sob Sie 24, 2013 20:21 [R75 2004r.]Nowa instalacja STAG300 nie pali na zimnym
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Witajcie,
Założyłam STAG 300 i od tej pory nie pali mi na zimnym silniku.
Wcześniej paliło od strzały. Dawałam auto do firmy zakładającej gaz i przejrzeli wszystko i nie wiedzą czemu tak się stało po założeniu gazu.
Spostrzeżenia:
- jak zakończe na benzynie to na drugi dzień odpali za drugim lub trzecim razem czasem czwartym itd.
- jak zakończe na gazie to jest to samo
- czasem jak odpali mi za drugim razem chwile pochodzi , potrzepie lekko i gaśnie coś na zasadzie jak daje się za mało gazu przy ruszaniu zatem odpalam znów i zapali od strzały
- później w ciągu dnia pali od strzały, problem tylko z zapaleniem rano po całej nocy , autko stoi w garażu
- po odpaleniu obroty mam na 1 czy nie powinno być na 0 ? delikatnie faluje wskazówka ale to tak dosłownie na 3 milimetry się ta wskazówka trzęsie / faluje.
Nie mam pojęcia WTF tymbardziej goście od zakładania gazu.
U mechanika mówią mi że to problem gazowy bo przed założeniem gazu było wszystko rewelacyjnie. U gości od gazu mówią że już nie wiedzą co jest nie tak...
Miał ktoś podobny problem i go rozwiązał ?
Pozdrawiam
Katarzyna
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 24, 2013 20:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wtryski przepuszczają i masz rano "zalany" silnik gazem i dlatego nie odpala - nie wiem u kogo ty zakładałeś gas skoro nie wiem co jest po takich objawach
[ Dodano: Sob Sie 24, 2013 22:06 ]
PS sorry "zakładałaś"
Ja zakładałam w Mgas w Krakowie zaledwie 1,5 miesiąca temu i jest mega problem od tego czasu. Już dałam raz do sprawdzenia i mówią że nie wiedzą bo przeszukali raz jeszcze całą instalację od a do z. Wtryskiwacze gazowe są nowe, możliwe że były by wadliwe?
[ Dodano: Sob Sie 24, 2013 22:10 ]
I zauważyłam kolejną rzecz gdy wrzucę bieg 1 , wcisnę sprzęgło i dodaję gazu tak jak bym ruszała jednocześnie odpalając auto to wtedy załapie od razu.
niech wymienia listwe wtryskiwaczy. POza tym jesli masz gwarancje to zaklad nie moze powiedzieć ze nie wie i nie zrobi - jesli tak to nich demontuja instalacja i oddadzą poeniadze - proste.
Opisz swoj problem tu https://forum.ac-sa.eu/
forum i producent staga - nikt inny lepiej nie bedzie wiedział jak oni co dolega instalacji
Wysłany: Nie Sie 25, 2013 23:20
Moderator apples informuje
kokusia_cz ! Ten temat zostanie usunięty jeśli nie poprawisz jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, musisz w pierwszym poście użyć funkcji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum