Wysłany: Pon Wrz 02, 2013 16:42 [r420] radio szumi przy wycieraczkach
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam. Dziwna sprawa. Zauważyłem, że radio strasznie mi szumi. Myślałem początkowo że to od HIDu (też lekko zakłócał), ale już go nie mam, a szum pozostał. Po włączeniu świateł (zwykła żarówka) i dodatkowo jak włączyłem wycieraczki to z każdym ruchem pojawia się szum. W czym może być problem? W radiu nie ma zakłóceń jeśli puszczam coś z transmitera w nokii n8, tak samo radio w telefonie nie łapie zakłóceń (nawet na hidzie).
to się zaczęło jakoś od miesiąca, radia ogólnie mało słuchałem, ale jak przyszły hidy to chciałem zobaczyć czy nie szumią. Szumiały to je zwróciłem i teraz na zwykłych żarówkach jestem, mimo to szumi też. Kiedyś jednak lepiej radio odbierało.
no tak jak myślałem, że będzie problem. Chciałem ściągnąć lampkę to tylko prawa strona się rusza, a lewa strona jakby była przyklejona bo ani drgnie. Prawą popycham do przodu to się lewa w miejscu obraca, a śrubki tam nigdzie nie widzę. Patrzyłem w rave jak zdjąć sunglass switch to za dużo się nie dowiedziałem
Przy demontażu elementów w 400 to Ci nie pomogę, bo nie wiem jak tam jest to wymyślone, ale sprawdź na początek załącze antenowe w radiu. Poruszaj nim sprawdź stan, poruszaj kablem zobacz czy nigdzie sie nie załamuje.
srubokretem plaskim podwazasz szybke, od strony szyby czołowej. tam masz dwie sruby. pewnie prawej nie masz i sie obraca na lewej
O dokładnie tak było
Cytat:
Wizard_gp, Przy demontażu elementów w 400 to Ci nie pomogę, bo nie wiem jak
tam jest to wymyślone, ale sprawdź na początek załącze antenowe w radiu. Poruszaj nim sprawdź stan, poruszaj kablem zobacz czy nigdzie sie nie załamuje.
Śrubki eleganckie, kablem jak ruszałem to się nie zmieniały fale. Zrobiłęm zdjęcie:
2 nakrętki złote, jedna srebrna, śrubki jak nowe ze sklepu
Dodatkowo dzisiaj zauważyłem, że jak drzwi otwieram to nawet szumi mi. Nie wiem o co kaman
Jeszcze śmieszniej, że w mieście albo na otwartej przestrzeni nie da się słuchać bo szumi i przerywa, a pod drzewami w parku obok mnie sygnał idealny. Może jakiegoś kwiata w bagażniku będę miał, albo wunderbaum muszę na lusterko zawiesić
Może jakiegoś kwiata w bagażniku będę miał, albo wunderbaum muszę na lusterko zawiesić
Dobre.
haxigi napisał/a:
a pod drzewami w parku obok mnie sygnał idealny.
To nasuwa sie pytanie co ty ciagle pod drzewami w parku robisz
Pozostaje w pierwszej kolejnosci sprawdzic jak juz wczesniej Wizard_gp, wspomnial wtyczke antenowa przy radiu, a jak tam nic nie oblukasz to cala droge kabla antenowego czy nie upieprzony gdzies. u mnie idzie za zegarami i slupkiem od strony kierowcy, nie wiem czy to standard
ok.
Czy szumi Ci radio przy wyłączonym silniku?
Jeśli szumi przy włączonym to sprawdź czy przy alternatorze przypadkiem nie odpadł ci filtr przeciwzakłóceniowy. U mnie się urwał i teraz radio czasami lubi zaszumieć ale tragedii nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum