Wysłany: Sro Wrz 18, 2013 00:44 Pomoc przy zakupie pierwszego rovera R200 Proszę o ocenę
Witajcie jestem nowy na forum i planuję zakupić rovera 200 , wybór padł na silnik 1,4 8v lub 16 v zależy co się znajdzie konkretnego . Powiedzcie na co zwracać uwagę itd co sądzicie o niżej wymienionych modelach z góry dziękuję za pomoc achaa ps silnik taki mały bo ma być to dla mojej kobitki która wcześniej jeżdziła corsą b 1.4 60ps.
PitBull89, Vigoslaw dobrze prawi, od razu odrzuć silniki 8V. Niby spokojnie jeżdżącej kobiecie różnicy to nie zrobi, ale z mocniejszym silnikiem będzie się czuła pewniej, łatwiej będzie się włączyć do ruchu, czy wyprzedzić tira.
Więc na placu boju zostaje niebieski... Od handlarza, który dla oszczędności czasu chyba po prostu wrzucił go do kadzi z woskiem Na zdjęciach nie widać nic niepokojącego, ale przy takiej ilości "kamuflażu" to nawet różnicę odcienia lakieru ciężko dostrzec, jest to również najłatwiejszy sposób oszukania miernika lakieru. To może być jedna wielka mina, raczej szukałbym dalej.
Poza tym nie jest to żadne SPECIAL EDITION, ktoś sobie po prostu ten napis nakleił.
Dziękuje za odpowiedz kurde ale mam mętlik w głowie bo 16v w miarę niezajechane ciężko znaleźć na śląsku znalazłem jeszcze coś takiego co sądzicie przebieg koleś gada ok 1300 tyś
Hmmm o jakiej przygodzie mówicie Bo właściciel pewny jest że autko niebite
Dziś oglądałem parę roverków z linków i tragedia zrobiłem dziś ok 300km i wróciłem bez auta na fotkach piękne a na żywo groza czy już ciężko kupić rovera 200 lub 25 bez rudej oglądałem też 1.4 16v super się jeżdzi ale silnik dawał taki głos czy to normalne
czy to normalna praca ? bo dla mnie jakoś nie zabardzo
Następny weekend będę na Śląsku, więc możesz mojego obejrzeć (powoli chcę zmieniać). Ruda pojawia się tylko na klapie bagażnika, którą stosunkowo łatwo wymienić na zdrową za psi pieniądz, no ale do 2006 jeździł we Włoszech /sorry za spam/
PitBull89 napisał/a:
oglądałem też 1.4 16v super się jeżdzi ale silnik dawał taki głos czy to normalne
Klawiatura w tym silniku na zimno działa stosunkowo głośno, porównywalnie do diesla
[ Dodano: Sro Wrz 18, 2013 23:03 ]
No ale, nie tak jak na filmiku...
moim zdaniem lepiej brac 16V, bo pali podobnie, a lepiej się jeździ...
brkzzz napisał/a:
od razu odrzuć silniki 8V.
A moim zdaniem jeśli autko ma być dla kobiety, to silnik 8V wystarczy w zupełności. Z doświadczenia wiem ,że kobiety nie kręcą silnika zbyt wysoko więc jak będzie jakiś zadbany egzemplarz z 8V to się nawet nie zastawiaj i nie szukaj z 16V.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum