Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 11:29 [R220 SDi] Trzesie autem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Hej. Mam taki problem. Gdy jade w czasie deszczu czy też poto trzesie mi autem tak jakbym puszczala gaz, dopiero przestaje jak juz sie rozpedze. Co moze być tego przyczyna?
Ostatnio zmieniony przez kissinge Pon Wrz 23, 2013 13:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 11:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak dobrze rozumiem, to to szarpanie, to tak jakby silnik przerywał w deszczu Jak tak, to sprawdziłbym wiązki przewodów pod maską ... szczególnie tą dochodzącą do pompy wtryskowej.
Tak szarpanie i to juz nie tylko w czasie deszczu, ale jak przyspiesze to juz pozniej nie szarpie i jeszcze mam jeden problem, jak puszczam gaz lekko to tez szarpie, moze to byc wina poduszki?
Mam ten sam problem i również będę ogarniał kabelki. Głównie tak się dzieje jak silnik jest zimny i na dworze jest wilgotno. Trzeba czym prędzej przed zimą to zrobić.
_________________ A driver don't pick the car. The car'll pick the driver.
It's a mystical bond between man and machine...
Poduszka wymieniona, ale teraz szarpie coraz częsciej i świeci się kontrolka od silnika. Jeszcze nie sprawdzalismy te wiazki od przewodow moze tam tkwi problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum