Wysłany: Czw Wrz 26, 2013 17:37 [Rover 200 2.0 tDi] czujnik biegu wstecznego i
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam!
Mam takie pytanie: najprawdopodobniej padł mi czujnik biegu wstecznego w skrzyni biegów (światło cofania świeci się na zapłonie bez zależności jaki bieg aktualnie jest). Czy będzie pasował czujnik od innych wersji silnikowych, typu Rover 200 1.4, 16, ... itd.?
I jeżeli ktoś by miał takowy czujnik to prosiłbym o kontakt (najlepiej na priv).
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 26, 2013 17:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mozesz sprawdzić zwyklym miernikiem, czy czyjnik ma zwarcie po wykręceniu., nie pamiętam, czy w dieslach tam jest podkladka miedziana, ale nawet jesli fabrycznie nic tam nie ma, a faktycznie czujnik wchodzi za głęboko, to można coś podłożyć .
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum