Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
witam mam rovera 1.4 8v mam problem, najpierw uszczelka pod głowicą jebła, zrobiłem tm wymieniłem cały rozrząd zalałem układ chłodzący płynem, wymieniłem olej, bo olej się zmieszał z wodą i było wszędzie mleko, do filtra oleju przez odmę nawet kapało, po poskładaniu wszystkiego w roverku przy przyspieszaniu zaczyna się szarpanie, czasem ale żadko podczas normalnej jazdy, taka dziura w gazie, jedyne co to jeszcze jest tłumik dziurawy przy sadzie lambda tam na spawie ma przewiew może to być przez to? proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez szoso Pon Wrz 30, 2013 18:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 30, 2013 18:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Moim zdaniem bardzo możliwe, że to przez tą dziurę. Sonda lambda jest odpowiedzialna za dobór mieszanki paliwa z tlenem. Jeżeli odczyty z sondy nie pokrywają się z rzeczywistością - powstają zakłócenia w pracy silnika.
Może ale nie musi to być ona . Jeśli nie masz jakiegoś dużego spalania . Możliwe że masz brudny silniczek krokowy albo przepustnice . Temat bardzo popularny poszukaj na forum a znajdziesz co najmniej kilka o wolno spadających obrotach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum