Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam !
Mam problem z iskrą na świecy , a raczej z jej brakiem .
Problem pojawił się po remoncie głowicy , gdy zakończyłem remont chciałem uruchomić silnik pomyliłem bieguny podłączyłem + do - .
W sumie to nie zdążyłem podłączyć tylko dotknąłem ponieważ auto od razu zaczęło trąbić . Po tym incydencie brak iskry .
To co zrobiłem do dnia dzisiejszego :
- Wymiana bezpiecznika 80A
-rozebrałem komputer , wygląd dobrze , nic nie jest spalone .
-wymiana cewki zapłonowej
Cała inna elektryka (szyby , lusterka , światła , lampeczki , pompa paliwa działa ok)
Może miał ktoś kiedyś taki przypadek i podpowie jak to naprawić lub jak stwierdzić co jest uszkodzone .
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 22:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mówiąc główna skrzynką bezpieczników masz na myśli tą skrzynkę pod maską czy we wnętrzu pojazdu ?
Bezpieczniki sprawdzone wszystkie ok , masa dochodzi .
Sprawdziłem również czujnik położenia wału , jego rezystancja wynosi 1300ohm czyli jest sprawny bo tak mówią katalogi .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum