Wysłany: Wto Paź 15, 2013 19:09 [R 75] Wycięcie ostatniego tłumika a przepisy prawa
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich zainteresowanych. Mam sprawę, cały czas ślinka mi leci na montaż podwójnego układu wydechowego i chciałbym zrobić takie coś a mianowicie wywalić ostatni tłumik, wyciąć rurę aż do momentu kiedy wchodzi pod środek auta i wstawić coś takiego
ale nie wiem jak się mają do tego przepisy. Czy moglibyście się wypowiedzieć w tej kwestii. Bardzo Dziękuję i Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 15, 2013 19:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pojadę jeszcze do znajomego diagnosty jak będzie na zmianie i pogadam z nim co i jak. wjadę na kanał i pokaże mu o co chodzi niech się wypowie. A na pewno nie zwieśniaczę jak na zdjęciu wyżej. U mnie były by owalne końcówki i wkomponowane w zderzak, tak jak teraz mam tłumik zrobiony.
zawsze możesz włożyć dwa tłumniki bo miejsce jest, v8 ma dwa końcowe tłumniki, ale wątpie aby udało się wyciszyć samochód przy pomocy jedynie jednego tłumnika bez końcowych.
tak, da się włożyć dwa tłumiki , tylko filtr(czy co tam jest z prawej strony) trzeba usunąć bądź wsadzić gdzie indziej. no i koszta zakupu dwóch tłumików od auta które taką opcje ma . a ja chciałbym sam zrobić, rurki, spawarka i do roboty. a o montażu drugiego tłumika był już obszerny temat na forum i jest mi znany.
Muszę się dowiedzieć jak ma się prawo do mego pomysłu, zresztą zaczerpniętego z youtube od jakiegoś chyba włocha co tak zrobił z R 75 ale diesel.
Jazda bez końcowego tłumika będzie beznadziejna :-\ u mnie ze złym tlumikiem jeździło się żle, a ty chcesz bez, będziesz żałował. Za 300 zł kupisz od A4 i będziesz szczęśliwyi i ładne końcówki juz w nich są
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
rozpatruje jednak montaż drugiego tłumika. popatrzę na ceny tłumików i pomyślę co i jak. na razie dzięki wszystkim zainteresowanym.
[ Dodano: Czw Paź 17, 2013 15:30 ]
znalazłem na allegro tłumiki opel vectra c gts dwa tłumiki z czego prawy jest troszkę mniejszy i może podejdzie bez przeróbek filtra.
dobra projekt w głowie i czas poczekać aż się zima skończy i będzie bliżej lata. cieplej i więcej czasu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum