Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.1 Rok produkcji: 1999
Witam,
jako, ze nabylem bliskiej osobie Rovera 211 (1.1 60KM) jestem zmuszony prosic o pomoc na Waszym forum.
Przejrzalem wiele tematow, szukajka byla oczywiscie w uzyciu lecz nie znalazlem odpowiedzi na swoje pytanie. Musze wymienic rolke napinacza paska klinowego. Szukalem w intercarsie, znajomej hurtowni oraz na allegro, ale nie jestem pewny co do tej rolki.
Cena jest niska, lozysko japonskie Nachi, wiec mysle, ze powinno byc ok, ale nie wiem czy to dokladnie to o co mi chodzi. Na aukcji jest napisane do jakiego modelu, ale czesto numery katalogowe zyja swoim zyciem...
Czy jest jakis problem z wymiana tej rolki, duzo trzeba rozbierac? Bardzo chetnie pobralbym manual serwisowy (na codzien jezdze Civiciem i u "nas" jest pelny manual, a na Waszym forum widzialem tylko poszczegolne kategorie i nie znalazlem takiej, ktora mnie interesuje).
Jesli juz zalozylem temat to zapytam znajacych te auta czy jest cos szczegolnego w tym modelu czemu mozna by sie przyjrzec blizej i zaradzic za wczasu?
Z gory dziekuje za wszelka pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 22, 2013 18:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Paź 22, 2013 21:11
Są 2 rodzaje rolek i napinaczy. Jeśli jest manualna, napinana śrubą , to rolka z linka się nadaje. Przy odkręcaniu trzeba uważać, bo lubi się śrubka rolki ukręcić. Z automatyczną nie wiem, bo nie mam.
jeżeli chodzi rolki to są stosowane 2 manualna i automatyczna manual jest tanszy, jeżeli automat to droższy (drogi)
intrukcja serwisowa nazywa się RAVE
Zobacz na str. www.rimmerbros.co.uk gdzie sklep posluguje się oryginalnym katalogiem cześci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum