Wysłany: Czw Paź 24, 2013 15:03 [R75] brak mocy kopci na czarno gdzie i czego szukac
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
witam jestem posiadaczem rovera 75 2.0 cdt 116km i moim problemem jest brak mocy takie mam wrazenie, jadac i po dodaniu gazu kopci na czarno i słabo przyspiesza w porownaniu do np. passata b5 90km.. a powinna byc roznica pomozcie
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 15:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
po pierwsze szukac nieszczelnosci w dolocie: moze pekla lub zsunela sie rura jakas, moze intercooler dziurawy
po drugie: sprawdzic EGR, aczkolwiek jakby sie z nim cos dzialo to by byly raczej jeszcze problemy z odpalaniem: rozkrecic, sprawdzic czy grzybek nie jest zaciety
po 3cie: przeplywka, odpiac i sprawdzic czy bez niej jest lepiej, jak by sie tak zdarzylo, przeplywka do wymiany
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Panowie a jeszcze słyszalem gdzies o możliwosci zabitej odmy.. zuwazyłem ostatnio jak zdjalem pokrywę ze na środku kolektora gdzie idzie rura od dolotu powietrza jest okopcone takim nagarem jakby z pod kolektora dawało w jednym miejscu i chłodnica i weze ze sie normalnie człowiek po pachy umaze jak nawet olej patrzy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum