Wysłany: Sob Lis 09, 2013 21:02 [MG ZT] 2,5 190KM Czujnik temperatury / termostat
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2002
Witam
Jest ktoś w stanie napisać czy silnik 2,5 190km ma jeden czy kilka czujników temperatury cieczy, oraz gdzie dokładnie się one znajdują? ( mile widziane zdjęcia rysunki:)
Dodatkowo mam pytanie, czy spadek temperatury podczas zwiększania obrotów silnika nawet na postoju jest związana z termostatem czy bardziej z czujnikiem temperatury?
Podczas szybkiej jazdy temperatura spada jeszcze bardziej.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 09, 2013 21:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Nie Lis 10, 2013 10:08
co prawda mam cdt ale na dużym mrozie temp silnika mi spadała po dodaniu gazu i myśle że raczej to nie czujnik tylko po prostu szybszy przepływ cieczy ze schłodzonej chłodnicy
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Wysłany: Nie Lis 10, 2013 10:37 Re: [MG ZT] 2,5 190KM Czujnik temperatury / termostat
Ricardus napisał/a:
Podczas szybkiej jazdy temperatura spada jeszcze bardziej.
Prawie na pewno masz uszkodzony (zablokowany w pozycji otwartej) termostat. Przerabiałem temat zaraz po zakupie auta. Objawy identyczne. Ustąpiły po wmianie termostatu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum