Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Po zimowej przerwie pora na powrót mg na drogi. Mam problem lewa strona auta jest niżej domyślam się że wynika to z usterki zawieszenia. Teraz moje pytanie czy prawą stronę da się opuścić na wysokość lewej i prześmigać tak trochę dopóki nie skompletuje części? Dodam że zawieszenie było nabite przed zimą. Wysokość od osi koła do nadkola z prawej strony jest w normie z lewej strony różnica wynosi naprawdę niewiele. Może 0,5-1 cm. Auto nie siedzi na glebie jak większość MG z alegro
Tak da sie tylko trzeba to zrobic delikatnie i ostrożnie żeby nie przesadzić i nie posadzić auta na ziemi.
Zaworki są pod maską pod osłoną za kołem zapasowym. Najlepiej zastosować taki kapturek jaki był w pompkach rowerowych i delikatnie zakładac na zawor az popłynie płyn. Nie za duzo bo tutaj pare ml naprawdę robi róźnicę. Upuść trochę po czym pobujaj samochód i sprawdz wysokosc.
Możesz też jechać na serwis i sprawdzać Ci jakie masz ciśnienie po niższej stronie i wtedy upuszczą po drugiej do takiego samego ciśnienia.
Kuba, wpadnij w końcu na spota
Umówisz się z mariuszem i będziesz miał dobry serwis dla swojego zielonego szerszenia
A jak nie chcesz czekać, to masz link http://www.roverki.pl/czc...2Id=219&start=0 i umów się telefonicznie.
Pozdrawiam i do zobaczenia na drogach
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Witam , poczytałem troszkę , problemów z zawiasem w MGF i muszę przyznać że temacik już ogarnąłem Dodam skromnie ze od tygodnia w rodzince przybył Roverek MGF z 2002 roku . Jak widać w profilu jestem z Olsztyna , dla tego jeśli ktoś z okolic ma problem z pompowaniem zawieszenia , zapraszam lub jest przejazdem
[ Dodano: Sro Lut 29, 2012 15:33 ]
Po zapoznaniu się z MGF , zauważyłem że rurki od płynu chłodzącego zaczynają delikatnie korodować ( te długie pod podłogą ) długość około 160 cm i średnica 32mm. Jest to dość poważna sprawa bo w razie przecieku wiadomo co się dzieje . Temat wygląda w ten sposób że zakupiłem dwa kawałki po 170 cm rury z kwasówki, metr płaskownika na uchwyty i kolanko, koszt 110zł plus spawanie i napawanie końcówek max 50 zł . Temat zamknięty raz na zawsze za 160 zł Pozdrowionka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum